Europa i Svijet
Hrvatska
Po povratku i Buovca čeka izolacija: Na Islandu je situacija puno teža

Po povratku i Buovca čeka izolacija: Na Islandu je situacija puno teža

Povratak u domovinu.

S Islanda se vratio Matej Buovac (27) koji je prvi dio sezone nosio dres Cedevite Junior, a na početku ove godine po drugi puta se zaputio na Island u drugoligaški klub Hamar s kojim je od njegovog dolaska u 11 utakmica upisao deset pobjeda uz prosjek od 12 poena i 6 skokova. 

”Posljednju utakmicu smo odigrali prije osam dana, a posljednje dvije utakmice smo igrali pred praznim tribinama. Na Islandu je situacija puno teža nego u Hrvatskoj jer je to mala zamlja i kada sam odlazio bilo je preko 200 oboljelih. Mislim da se Hrvatska puno bolje i spremnije nosi s ovim problemom nego Island.”

 ”Ostale su nam bile još dvije utakmice do kraja, a prije doigravanja. Mi smo bili na drugom mjestu (18-3) iza vodećeg Hottura (20-2) za kojeg nastupaju Dino Stipčić i Matej Karlović. S njima smo trebali igrati 20.ožujka i gdje bi pobjedom zbog boljeg međusobnog omjera praktički izborili Prvu diviziju jer prvoplasirani ulazi direktno, a od drugog do petog mjesta se igra doigravanje za drugo mjesto. Svi stranci s Islanda su poslani doma, a uskoro bi se trebao održati sastanak Vlade i košarkaškog saveza.

Po dolasku u Zagreb Mateja očekuje izolacija kao i sve građane koji dolaze iz preostalih ugroženih zemalja.