Europa i Svijet
Hrvatska
Pobjeda Dinama i poraz Dubrve na oproštaju od Alpe Adria Cupa

Pobjeda Dinama i poraz Dubrve na oproštaju od Alpe Adria Cupa

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Košarkaška srijeda

U posljednjim ovosezonskim utakmicama Alpe Adria Cupa košarkaši Dinama su slavili u Slovačkoj, a Dubrava je poražena u Austriji.

Dinamo je gostovao kod Spisski Rytiera i slavio pobjedu 79:77. Plavi su u Slovačku doputovali bez nekolicine standardnih igrača koje je trener Josip Sesar sačuvao za petak kada Dinamo gostuje u Zadru. Momčad je u Slovačkoj s klupe vodio Stipe Čubrić uz asistenciju Marija Štirjana. Odličnu utakmicu odigrao je Ivan Nakić Vojnović koji je ubacio 30 poena uz 9 skokova. Matija Pavlic je dodao 19, a Stipe Dugandžić 13 uz 9 asista. Dinamu su pripale tri od četiri četvrtine, a jedino rezultatsko propadanje vidjeli smo u drugoj četvrtini pa su domaćini na poluvremenu imali +9 (42:33). Uzbudljivu završnicu obilježio je Pavlic koji je povezao šest uzastopnih poena i uz Dugandžića vratio goste u susret. Nakić Vojnović je pogodio za egal (77:77), a koševe za pobjedu s linije slobodnih bacanja zabio je Dugandžić.

Dinamo je premijernu sezonu u Alpe Adria Cupu završio s tri pobjede i pet poraza.

Dubrava je s novim trenerom Marijanom Bagarićem doživjela poraz u Beču na gostovanju kod Vienne. Bilo je 94:74  u utakmici u kojoj su domaćini odvojili serijom 15:2 u završnici druge četvrtine, a kroz prvo poluvrijeme predvodio ih je Davor Konjević koji je u tom periodu i prednost 49:35 ugradio 19 poena. U nastavku je dominirao Bogić Vujošević koji je ubacio sedam trica i na kraju s 36 poena (trice 10/13) predvodio domaći sastav. Konjević je dodao 13, a Ivan Siriščević 11. Kod Dubrave koja je igrala bez Kenana Karahodžića, Mateo Vidović je ubacio 15, a Karlo Vragović i Toni Ročak (12sk) po 13 poena.

Dubrava je drugu sezonu u Alpe Adria Cupu završila na omjeru od četiri pobjede i šest poraza.