Hrvatska
Pobjeda Dubrovnika, ozljeda Dubelja

Pobjeda Dubrovnika, ozljeda Dubelja

Autor: Basketball.hr

Dubrovnik je svladao Đakovčane 84:58.

Prekinuli su dubrovački košarkaši negativnu seriju i nakon tri uzastopna poraza, došli do druge prvenstvene pobjede u Prvoj muškoj ligi. U 5. kolu bili su uvjerljivi na domaćem terenu, KK Dubrovnik – KK Đakovo84:58 (26:12, 16:18, 22:11, 20:17).

Već od početka je bilo jasno tko će slaviti u Gospinom polju, gosti bez Mateja Karlovića nisu bili ravnopravan protivnik raspoloženim igračima trenera Željka Vreće koji je na kraju pružio priliku svima.

Ponovno su u redovima Gospara ponajbolji bili Nikola Došen i Petar Dubelj, Došen prvi strijelac i prvi skakač Dubrovnika s 15 koševa i 10 skokova, a Dubelj 11 koševa, osam skokova i sedam asistencija.

Dobro raspoloženje nakon susreta malo je zasjenila situacija početkom četvrte četvrtine kada se ozlijedio Petar Dubelj koji je šepajući napustio igru i više se nije vraćao na parket. Nadaju se u dubrovačkom klubu kako nije ništa ozbiljnije jer puno toga u igri ovisi upravo o ovom mladiću koji se uoči nove sezone vratio u Gospino polje.

Domaćini puno bolji pod koševima (50-29) uz dobar postotak šuta iz igre 50.8 posto (33- 65).

Davor Lončarić, trener KK Đakovo: „Dubrovčani su zasluženo pobijedili jer su od prve minute nametnuli jak ritam po čemu su ove sezone i poznati. Mi u skraćenoj rotaciji sa samo pet seniora i bez Karlovića na to nismo mogli odgovoriti. Čestitke domaćinima, mi ćemo biti bolji već u idućem susretu.“

Željko Vreća, trener KK Dubrovnik: „Solidna predstava naše momčadi. Bilo je to u trenucima i jako dobro, u nekim drugim je popustila koncentracija pa smo primili previše lakih koševa. Najvažnije je bilo pobijediti i prekinuti negativnu seriju. Uvijek je lakše trenirati i igrati kada se pobjeđuje.“