Hrvatska
Pobjeda, dva ozlijeđena i dva posvađana igrača: Mršić u svlačionicu poslao Mavru pa Onuakua

Pobjeda, dva ozlijeđena i dva posvađana igrača: Mršić u svlačionicu poslao Mavru pa Onuakua

Autor: Branko Tabak

Justice trica 7/7, Jordano trica 7/8!

Zadar je s lakoćom pobijedio momčad Škrljeva u utakmici 28. kola HT Premijer lige 109-71 i tako ostao usamljen na vrhu poretka.

Zadrani su otvorili susret s 11-0, Škrljevo se približilo na 17-12 i nakon toga samo tonulo.

Puno zanimljivije bilo je na zadarskoj klupi. Veljko Mršić je već nakon šest i pol minuta iz igre izvadio Dominika Mavru i Chinanua Onuakua. Prvom je pokazao put prema svlačionici, drugi je krenuo za njim. 

- Mavra je imao jednu neprimjerenu reakciju na parketu, momčad je uvijek na prvom mjestu. Svakome se dogodi takva ekshibicija, a moj posao je da ne dopustim da to bukne. Ako netko ima međusobne probleme, treba to rješavati na treningu, u svlačionici, nikako na utakmici. To su stvari koje se događaju u profesionalnom sportu. Onuaku je otišao za Mavrom kako bi izgladili nesporazume. Jesu li? Nisam pričao o tome. Sutra imamo 10, 11 sati puta, imat ćemo vremena za razgovor, izgladit će to, pojasnio je nesvakidašnju situaciju trener Zadra Veljko Mršić.

Mavra se preselio na tribine, Onuaku vratio na klupu. No, nisu to bili jedini problemi s kojima se Mršić suočio na ovoj utakmici. Ozlijedila su mu se dva igrača. Justin Carter je igru napustio nakon dvije i pol minute, Duje Brala malo kasnije.

- Carter je osjetio zatezanje u koljenu, vidjet ćemo. Vjerujem da nije ništa ozbiljno. Kod Brale je u pitanju skočni zglob i on sigurno neće na put u Čačak. Šteta, ušao je u dobar ritam. Nadam se da neće imati dugu pauzu.


Unatoč seriji događanja koja su mogla poremetiti raspoloženje i koncentraciju momčadi, ostatak igrača je reagirao odlično, a posebno dojmljiv je bio šut za tri poena. Zadrani su pogodili 17 trica iz 22 pokušaja. Kodi Justice je pogodio sedam trica iz sedam pokušaja, a Antonio Jordano sedam iz osam!!!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore