Hrvatska
Pobjeda protiv Šibenke napunila samopouzdanjem svlačionicu Puntamike, u Dubravu dolaze 'biti u igri'

Pobjeda protiv Šibenke napunila samopouzdanjem svlačionicu Puntamike, u Dubravu dolaze 'biti u igri'

Autor: KK Puntamika Photo: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Večeras u 19:30 sati

Pobjeda nad Šibenkom u petak nije samo prekinula višemjesečni negativni niz Puntamike, već je i napunila košarkaše iz Jazina prijeko potrebnim samopouzdanjem pred posljednjih osam kola u kojima će se odlučivati o ostanku u elitnom razredu hrvatske košarke. Igračima Roka Jurline danas slijedi novi izazov i gostovanje u Zagrebu gdje će na krilima prošlotjednog trijumfa pokušati doći do novih vrijednih bodova.

– Znao sam da će jedan dobar rezultat izazvati pozitivan psihološki učinak na moje igrače. Puno smo dobili s Banićem i Pavinom koji su nam proširili rotaciju te smo mogli sačuvati svježinu u određenim dijelovima utakmice gdje to ranije nismo uspijevali. Momci su vidjeli da mogu i na valu toga idemo odigrati kvalitetnu utakmicu u Dubravu. Budemo li se držali zacrtanog, vjerujem da ćemo biti u igri – kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener Jurlina.

U odnosu na okršaj sa susjedima s Baldekina ne bi trebalo biti većih promjena u sastavu te će mladi zadarski stručnjak na raspolaganju imati sve igrače s kojima će se suprotstaviti prilično nekonvencionalnoj igri zagrebačkog sastava.

– Furnir igra specifičnu košarku gdje su često na parketu tri visoka igrača s kojima sve preuzimaju. Pokušavaju zatvoriti reket i usporiti igru suparnika, na čemu grade svoju igru. Moramo odgovoriti kvalitetnom kontrolom obrambenog i napadačkog skoka te brzom tranzicijom kako bismo što je moguće više napadali na nepostavljenu obranu – zaključio je Jurlina.

Utakmica se igra SD Dubrava s počekom u 19.30 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.