Hrvatska
Pobjeda Šibenke u prvoj četvrtfinalnoj utakmici AAC-a: Ogromna borba i fantastična atmosfera na Baldekinu

Pobjeda Šibenke u prvoj četvrtfinalnoj utakmici AAC-a: Ogromna borba i fantastična atmosfera na Baldekinu

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Šibenka nastavila s pobjedama

Šibenka nosi sedam poena prednosti u Slovačku nakon prve četvrtfinalne utakmice Alpe Adria Cupa. Narančasti su na Baldekinu svladali Komarno sa 78:71 i jasno je da će odluka o sudioniku Final Foura ovog natjecanja pasti nakon uzvrata u Slovačkoj, piše Šibenski portal

Gosti su utakmicu otvorili sa 9:0, a Šibenka prvi koš zabija nakon dvije i pol minute igre, kada je Pleadin zabio tricu. Do kraja prve četvrtine Narančasti se potpuno vraćaju, pa se u drugu dionicu ulazi rezultatom 27:28. Tih drugih deset minuta prošli su u dominaciji Šibenke (18:8) za 45:36 vodstvo na poluvremenu, a posebno se istaknuo Brocić koji je u prvom dijelu zabio 15 koševa uz sjajan šut, čemu je dodao i šest asistencija.

Sredinom treće četvrtine Milačićev sastav ima je +13, ali se momčad iz Slovačke vraća i u posljednjih deset minuta ulazi se rezultatom 60:54. Šibenka je opet u zadnjoj dionici u jednom trenutku otišla na dvoznamenkastu prednost (67:56), na koncu je završilo sa spomenutih +7.

Brocić je utakmicu završio sa 20 postignutih koševa, Paić je dodao dodao 17, Skorić 13. Kod Komarna Gatling je zabio 25, Gasić i Đorđević po 20.