Regija
Pobjeda Širokog, Scott i Bilinovac tricama u zadnjih 20 sekundi slomili Rogašku

Pobjeda Širokog, Scott i Bilinovac tricama u zadnjih 20 sekundi slomili Rogašku

Autor: Jabuka.TV Photo: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Širokog pobijedili su u četvrtom kolu ABA 2 lige momčad slovenske Rogaške rezultatom 80:88.

Košarkaši Širokog pobijedili su u četvrtom kolu ABA 2 lige momčad slovenske Rogaške rezultatom 80:88.

U vrlo zanimljivoj utakmici do druge pobjede u ligi stigli su tako Širokobriježani, piše jabuka.tv.

Od samog početka utakmice, vodila se vrlo dinamična i neizvjesna borba na parketu u dvorani u Osijeku. Nakon što su Slovenci nešto bolje otvorili prvu četvrtinu, Široki je na krilima Ivanova i Vucića stigao do preokreta te je osvojio prvu dionicu rezultatom 21:19

Nitko se nije rezultatski uspio odvojiti ni u drugoj dionici, a nakon nekoliko izmjena u vodstvu, Široki je s 24:23 dobio i ovu četvrtinu pa se na odmor otišlo s prednošću Širokog od tri koša viška (45:42).

U trećoj četvrtini igralo se praktično koš za koš, ali Rogaška je do kraja ove dionice uspjela anulirati prednost Širokog, te se u posljednjih 10 minuta ušlo s rezultatom 66:66.

Jednako tako bilo je i u posljednjoj četvrtini, sve do same završnice kada su Širokobriježani bili nešto koncetriraniji i na kraju izborili vrlo važnu pobjedu. U ovoj dionici su na kraju bili rezultatski uvjerljivi (14:22) što im je donijelo i konačnu pobjedu od 80:88.

Kod rezultata 80:82 Scott je na dvadesetak sekundi od kraja pogodio tricu, a nakon promašaja Armstronga na drugoj strani novom tricom pobjedu je potvrdio Bilinovac

Najbolji u redovima Širokog bio je Mateo Čolak koji je ubacio 22 koša (sedam skokova i tri asistencije). Raspoložen je bio i Ive Ivanov sa 17 koševa (devet skokova i šest asistencija), kao i Amerikanac Michaelyn Duane Scott (17 koševa, šest asistencija). Centar Mate Vucić je ubacio 15 koševa (11 skokova i pet asistencija), a dvoznamenkast je bio i kapetan Josip Bilinovac s 14 koševa (po četiri skoka i asistencije).

U redovima Rogaške najefikasniji je bio Domen Bratož s 27 koševa (po sedam skokova i asistencija). Ronald Jackson Jr. je pridodao 15 (pet skokova), a Petar Vujačić i Terry Armstrong po 13 koševa.


Široki se nakon ove utakmice okreće domaćem prvenstvu, a u idućem kolu ABA 2 lige (u novom “balonu”) očekuje ga dvoboj protiv momčadi KK Vrijednosnice Osijek.

Standings provided by SofaScore LiveScore