Hrvatska
Pobjeda Splita protiv Zaboka, Tomas poručio: Nudili su nam se

Pobjeda Splita protiv Zaboka, Tomas poručio: Nudili su nam se

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/Ivica Čavka

FAVBET Premijer liga

Split je u 10. kolu FAVBET Premijer lige na Gripama svladao Zabok s 87:72 (20:20, 25:14, 17:20, 25:18). Nekoliko puta "Žuti" su se mogli odvojiti, ali uporni gosti stalno su se vraćali, držali priključak i nisu dopuštali da se momčad Slavena Rimca opusti. Prvo ime je bio je Shannon Shorter s 32 poena, 11 skokova i 7 asistencija, a svoje minute odlično je iskoristio Ante Perkušić (16 poena, šut 77 posto, 6 skokova).

- Previše smo se mučili, činilo mi se da čekamo da se utakmica sama dobije. Kada je Zabok vidio da može igrati, onda su dobili krila. O Shorteru je suvišno pričati, a Perkušić iz tjedna u tjedan dobro radi na treninzima i plodovi se vide, angažiran je u obrani, siguran u šutu - kazao je Splitov trener Slaven Rimac.

Kod Zaboka prvi strijelac bio je Antonio Sikirić s 26 poena, a Dino Cinac je ostvario "double-double" (22 poena, 12 skokova).

- Nadam se da smo im poslužili kao dobar trening, bili smo konfuzni i mi i oni, a dojam mi je da nam se Split nudio, ali to nismo iskoristili - rekao je trener Zaboka Ivan Tomas.

Standings provided by Sofascore