Hrvatska
Pobjeda Zadra na gostovanju kod Kvarnera 2010, susret prelomljen u trećoj četvrtini

Pobjeda Zadra na gostovanju kod Kvarnera 2010, susret prelomljen u trećoj četvrtini

Autor: Novi list Photo: Andrej Jančijev (KK Zadar)

Prijateljska utakmica

Košarkaši Kvarnera 2010 poraženi su 58:79 (14:19, 17:15, 11:23, 16:22) od ABA-ligaša Zadra u prvoj pripremnoj utakmici uoči nove sezone, javlja Novi list. Riječka se momčad na Trsatu dobro držala protiv velikog favorita, koji je igrao u trenutno svom najjačem sastavu, te je susret praktički izgubila u trećoj četvrtini.

Na odmor se otišlo vodstvom Zadra 34:31, da bi se aktualni hrvatski viceprvak značajnije odvojio serijom 9:0 na startu treće dionice igre. Vucić je tricom prekinuo post Kvarnera (34:42), ali opet je Zadar uzvratio s 10 koševa.

Kod domaćih je nedostajao Siniša Štemberger zbog lakše ozljede. Amerikanac Fells se istaknuo s tri trice u prvih pet minuta susreta, do kraja je dodao još dva poena, dok je prvi strijelac 'Kvarnera' s 13 koševa bio povratnik iz 'Škrljeva' Luka Vucić.

– Sve u svemu bih rekao da smo zadovoljni. Prva nam je utakmica i ipak ne možemo previše očekivati jer je 'Zadar' ABA-ligaška ekipa. U trećoj četvrtini smo malo stali, ali pokazujemo neke dobre stvari – rekao je Luka Vucić.

Dario Drežnjak je bio prvo ime kod 'Zadra' s 23 poena, dok je Riječanin Jordano dodao 12. (Novi list)

Više informacija o riječkom sportu potražite OVDJE.