Hrvatska
Pobjede i porazi mogu biti dobre lekcije za budućnost

Pobjede i porazi mogu biti dobre lekcije za budućnost

Autor: Z.D. Photo: Tribunjska košarkaška akademija

Roko Leni Ukić i Bruno Šundov stižu u Tribunj

Jučer je održan četvrti i do sada možda najatraktivniji dan 3BF-a.

Najmlađi košarkaši i košarkašice rođeni 2012., 2013., 2014..., imali su svoj najdraži dan jer su po prvi puta u životu mogli zakucavati loptu u koš.

3BF SLAM DUNK KIDS protekao je u kreativnim rješenjima malih košarkašica i košarkaša na njihovu radost i veselje svih posjetitelja tribunjske arene.

Nakon tri kruga uzbuđenja, 26 natjecatelja i oduševljenja u publici super finale je po ocjenama žirija zaslužilo pet najuspješnijih natjecatelja: Tia Vahen, Filip Lalić, Lionel Jerkov te braća Leon i Mauro Jareb Bareša.

TIA VAHEN NAJBOLJI SLAM DUNKER

Upravo je najmlađi superfinalista Mauro Jareb Bareša podigao publiku na noge svojim egzibicijama u zaletu na koš, a trofej pobjednika prvog 3BF Slam Dunk Kidsa je osvojila Tia Vahen koja je u dodatnom dvoboju s Lionelom Jerkovom, vrlo elegantnim potezima pri zakucavanju dobila za nijansu bolje ocjene.

Treće mjesto odlučeno je dvobojem između Maura Jareb Bareše i Filipa Lalića u kojem je trijumfirao najmlađi slam dunker Mauro.

Svi natjecatelji nagrađeni su proizvodima Smoki i Boom Box iz darovnog programa 3BF-a, najuspješniji medaljama, a pobjednica i trofejom.

Nakon najmlađih nastupili su uzrasti do 11, 13 i 16 godina, a na kraju i košarkaški veterani u revijalnom košarkaškom susretu dva tima okupljena specijalno za ovaj festival.

Uspješniji je bio tim Ostatak svita koji su u završnici prelomili vrlo izjednačenu utakmicu u svoju korist protiv ekipe izbornika Josipa Babuna koji je u svom timu "3KA" okupio tribunjske košarkaše.

Danas je na rasporedu peti dan festivala koji u 18 sati počinje programom za najmlađe košarkašice i košarkaše do 9 i do 11 godina a potom slijede revijalne utakmice za uzrast do 13 i do 16 godina te revanš susret odraslih košarkaša za kraj petog dana 3BF-a.

POZIVNICA TRIBUNJSKIM KOŠARKAŠIMA, BIVŠIM I SADAŠNJIM

Pozivamo sve tribunjske košarkaše da dođu igrati ili pogledati revijalne utakmice petog dana festivala.

Festival košarke će trajati još u petak i subotu, kad će biti i najatraktivnije jer u goste dolaze respektabilni mlađe dobni timovi naših premijer ligaša KK Zadar i GKK Šibenka te KK Amfora iz Makarske, škola košarke Dražena Petrovića, KK Kastav iz Kastva kod Rijeke, KK Adriatic iz Splita te KK Diadora iz Zadra kao i polaznice i polaznici tribunjske ljetne košarkaške akademije - 3KA.

ROKO LENI UKIĆ I BRUNO ŠUNDOV

Naš proslavljeni košarkaš Roko Leni Ukić biti će gost festivala u petak a košarkaš s možda najviše klubova za koje je igrao u karijeri, Bruno Šundov, biti će dragi gost 3BF-a u subotu.

To će biti sigurno još jedan dobar razlog posjete Areni Tribunj smještenoj za ovu priliku na terenu uz tribunjsku tržnicu udaljenu svega dvadesetak metara od tribunjske marine.