Hrvatska
Pobjede kadeta Cedevite Junior i Marsonije, odlične igre Svena Pavića i Marka Ljubičića

Pobjede kadeta Cedevite Junior i Marsonije, odlične igre Svena Pavića i Marka Ljubičića

Autor: KK Cedevita Junior/KK Marsonia Photo: KK Cedevita junior

Jedinstvena kadetska liga

CEDEVITA – ŠIBENKA 88:72 (22:18, 19:16, 23:14, 24:24)


Kadeti Cedevite Junior upisali su i šestu pobjedu u Jedinstvenoj hrvatskoj kadetskoj ligi svladavši u Domu košarke Cedevita GKK Šibenku 88:72.

Momčad trenera Nenada Kukića nastupila je bez nekolicine ozlijeđenih igrača, ali ubrzo su uhvatili dobar ritam i držali razliku od desetak koševa što su i zadržali do kraja. Kod domaćih 22 skoka više, prednjačio je Marko Ljubičić s 28 koševa i 18 skokova, 2 asistencije i ukradenom loptom, Noa Zemljić ubacio je 26 koševa uz 5 skokova te po ukradenom loptom i asistencijom. Kod GKK Šibenke Ante Brajković 32 koša, 3 skoka, 2 asista i 8 krađa, Vito Sutlović 22 koša, 10 skokova, asist, 4 ukradene lopte i blokada. Cedevita Junior je na omjeru 6-1, na samom vrhu ljestvice i u slijedeća 2 kola gostuje kod Sonik Puntamike i Zadra, dok je Šibenik na omjeru 1-6.

NENAD KUKIĆ, TRENER CEDEVITE JUNIOR:

“Za nas teška utakmica jer imamo nesreću da nam je u zadnjim susretima zbog distorzije zgloba ispalo čak pet igrača. Bili smo u skraćenoj rotaciji, imali smo problema s napadačkim skokom Šibenke u cijelom prvom poluvremenu, čim smo malo zatvorili reket otišli smo na preko deset razlike i to smo uspjeli održavati do kraja. Puno teža pobjeda nego što to rezultat govori i čestitam Šibenki na dobroj utakmici.”


ZORAN HULJEV, TRENER GKK ŠIBENKE:

“Za nas odlična utakmica, mi ovdje dođemo odigrati bez puno utakmicama u nogama, nekog iskustva. tako, neloše smo se držali dok smo imali nekog šuta, veliki problem nam je bio u skoku sa višim igračima, a koliko smo mogli pokušali smo parirati. Ja sam zadovoljan što se tiče moje ekipe.”

KK Cedevita Junior 


MARSONIA – MEĐIMURJE 93:64 (19:16, 26:20, 30:18, 18:10)


Konačno su igrači i gledatelji dočekali pobjedu KK Marsonije u Slavonskom Brodu. U jedinstvenoj kadetskoj ligi Brođani su bili bolji od ekipe Međimurja 93:64.

Ovaj puta kadeti su se uspjeli nametnuti kao blagi favoriti iako prva četvrtina koja je završila rezultatom 19-16 nije odavala takav dojam. U drugoj četvrtini nervoza sa početka pomalo nestaje i Marsonia polako preuzima inicijativu i povećava rezultatsku prednost. Rezultat poluvremena 45-36.

Početak treće četvrtine pripada domaćinu koji sa nekoliko trica i povezanih akcija povećavaju prednost sve više i četvrtinu završavaju rezultatom 30-18. U zadnjoj četvrtini u šestoj minuti trener Marsonije uvodi rezervne igrače koji odlično reagiraju i mirno dovode utakmicu do konačnog rezultata 93-64.

Kod gostiju istakao se Nikola Hren sa 17 poena  a kod domaćina Sven Pavić sa 34 poena 9 skokova i 5 asistencija, Fran Carević 2 poena 10 skokova i 5 asistencija.


IGOR KOVAČEVIĆ – TRENER KK MARSONIA:

Zaslužena pobjeda. Vodili smo od prve do zadnje minute, imali smo više raspoloženih igrača. Ovo nam je poticaj za utakmice koje dolaze. Sada imamo malo teži raspored, idemo kod Cibone i Zadra. Nadam se da će dečki iz ovoga puno naučiti.


STJEPAN NOVAK – TRENER KK MEĐIMURJE

Čestitke ekipi Marsonije na pobjedi, posebno Paviću koji je odigrao odličnu utakmicu. Mi smo se dobro borili, ipak smo najmlađa ekipa u ligi tako da je sve ovo nama jedna jako dobro škola.


KK Marsonia