Europa i Svijet
Hrvatska
Pobjednici kup natjecanja po Europi: Broji li Žoc svoje trofeje?

Pobjednici kup natjecanja po Europi: Broji li Žoc svoje trofeje?

Autor: Branko Tabak

U Njemačkoj i Francuskoj o pobjedniku je odlučivao jedan poen.

Krunoslav Simon i njegov Anadolu Efes nisu uspjeli preko Fenerbahcea do naslova pobjednika turskog Kupa. Željko Obradović, čovjek s tisuće ovakvih utakmica iza sebe, odveo je svoju momčad do još jednog trofeja. Njegove vjerojatno ni on sam više ne broji!

Fener je slavio 80-70 na krilima MVP igrača završnice Liuigia Datomea koi je zabio 22 poena. Naš je Simon u dresu Efesa postigao 11 poena.

U Grčkoj kup je osvojio Panathinaikos koji je u finalu bio bolji od PAOK-a 79-73. Nažalost, ovogodišnji kup će se pamtiti po odustajanju Olympiakosa i prepucavanju čelnih ljudi dva najveća grčka kluba. Cremona je stigla do prvog naslova pobjednika Kupa Italije. U finalu je slavila protiv Brindisija 83-74.

Jedan poen je odlučivao pobjednika u Njemačkoj, gdje je Bamberg slavio protiv Albe 83-82 i Francuskoj u kojoj je Strasbourg s 98-97 nadigrao Bourga.

Pobjednik poljskog kupa je Ostrow. U finalu je 'pala' Gdynia 77-74. Iznenađenje se dogodilo u Slovačkoj u kojoj je Inter na domaćem terenu u Bratislavi poražen od, Osijeku dobro znanih, Levica 78-75. 

U Bosni i Hercegovini Igokea je u finalu kupa bila bolja os sarajevskog Sparsa 78-63 te tako stigla do petog kupa u nizu i sedmog ukupno.