Hrvatska
Pobjedom u Zaboku Škrljevo se učvrstilo u gornjem domu HT premijer lige

Pobjedom u Zaboku Škrljevo se učvrstilo u gornjem domu HT premijer lige

Autor: Duje Jurić

Kući pjevajući.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su u utakmici 16. kola HT Premjer lige Zaboka  na njegovom terenu 66:75 i došli do sedme prvenstvene pobjede. Ovom pobjedom u Hrvatskom Zagorju Zeleni su ostali u igri za visok plasman na prvenstvenoj ljestvici.

Zabok dolazi u vodstvo na samom početku prve četvrtine tricom Antonia Črnjevića i to je do poluvremena bilo jedino vodstvo Žutih lavova. Adria Oil Škrljevo u trećoj minuti prelazi u vodstvo 6:3 nakon što su trice postigli Josip Barnjak i Antonio Boban. Zeleni na početku desete minute imaju i plus deset 21:11 nakon što je koš postigao Adnan Arslanagić. Na mini odmor se odlazi prednošću gostiju 23:16.

U drugoj četvrtini domaćin se pokušava vratiti, pa u 15' nakon trice Luke Tomasa dolazi na zaostatak od dva razlike 23:25. Tu je domaćin stao, jer su se Zeleni  raspucali pa na početku devetnaeste minute imaju plus trinaest 38:25. Ipak na odmor se odlazi prednošću Adria Oil Škrljeva 38:28. Kod domaćina Tomas je postigao 11 koševa u prvih dvadeset minuta, dok je kod Škrljeva najučinkovitiji bio Barnjak sa devet i jednu postignutu tricu.

Zabok se sa tri iskorištena slobodna bacanja Andra Anzulovića vraća na minus sedam 31:38 na početku treće četvrtine. Gosti uzvraćaju sa dvije trice Jure Gunjine i tri iskorištena slobodna bacanja kapetana Antonia Bobana za najveću prednost  Zelenih 49:31 i plus osamnaest. Gosti u 28' imaju i plus 19 (54:34), a onda Arkim Robertson viče na suce i dobiva tehničku pogrešku, nakon čega se Zabok vraća u igru. Gostima se skratila ruka, a Antun Maričević na isteku trideset minute pogađa tricu za minus osam 48:56.

Na početku posljednje četvrtine domaćin je imao dva napada za minus pet, ali nije uspio realizirati pa se gost uspio odvojiti na plus trinaest 48:61. Do kraja utakmice Zeleni su kontrolirali rezultat i došli do druge gostujuće pobjede u ovom prvenstvu. Najučinkovitiji na utakmici bio je Barnjak koji je postigao 21 koš uz dvije trice. Uz njega kod Adria Oil Škrljeva Jure Gunjina je je postigao 17, Boban i Roberston po 11. Antonio Črnjević kod Zaboka postigao je 17 koševa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore