Hrvatska
Početak tjedna uz košarku na Višnjiku: Zadar napada naslov, Bosco lovi ostanak

Početak tjedna uz košarku na Višnjiku: Zadar napada naslov, Bosco lovi ostanak

Autor: KK Zadar Matej Kalem/KK Bosco Photo: KK Zadar

1. kolo HT Premijer lige

Bosco se nakon tri godine izbivanja vratio u HT Premijer ligu. U prvom kolu nove sezone gostuje kod Zadra (ponedjeljak u 18 sati). Zanimljivo, Zadar je bio prvi protivnik u Boscovoj debitantskoj sezoni 2018./19. Debitantskoj u smislu nastupanja u HT Premijer ligi. Izjavu pred početak sezone dao je prvi trener momčadi Ivan Tomas. Za početak, istaknuo je što bi ga zadovoljilo u ovoj sezoni koja je pred vratima.

‘Teško je reći koja su očekivanja s obzirom da momčad ima puno neafirmiranih igrača. Mislim da bi ostanak u ligi bio uspjeh za našu ekipu.’

Osvrnuo se na promjene u rosteru u odnosu na prošlu sezonu.

‘Kostur momčadi ostao je isti kao prošle sezone, s tim da su nam se pridružili Mladen Primorac i Marko Jurič te povratnik Luka Krajnović.’

Za kraj, iznio je očekivanje kojem daje prednost u odnosu na konkurenciju.

‘Očekujem da naša najveća prednost bude motivacija i glad za uspjehom naših igrača. Pogotovo onih, kojima je ovo prva sezona u Premijerki’, zaključio je Tomas.

U svakom slučaju, pred Boscom je neizvjesna, uzbudljiva i zanimljiva sezona.

Ciljevi i očekivanja Zadra su postavljeni na najvišu razinu. Svi u klubu, ali i oko njega, i ove sezone očekuju borbe za trofeje u svim natjecanjima pod okriljem HKS-a, kako je to, uostalom, bilo gotovo svake godine dosada. Podsjetimo, Zadar u novu sezonu ulazi kao aktualni viceprvak, dok je prije dvije godine, na radost svojih navijača, nakon dugih 13 godina osvojio i novi naslov državnih prvaka.

‘Naša očekivanja su definitivno igranje finala HT Premijer lige i Kupa Krešimira Ćosića. Naravno da to ide iz utakmice u utakmicu ali u svakoj se mora biti na visokoj razini izvedbe. Očekujem da u samoj igri neće biti oscilacija kroz cijelu sezonu i da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. HT Premijer liga je najviše domaće košarkaško natjecanje i mi klubovi kao takvi imamo odgovornost da je i sami podignemo na još veći nivo. Tu mislim na kvalitetu igre i rada. Naši mladi igrači kroz nju moraju dobiti priliku da se razviju i da kasnije imaju još veći utjecaj na seniorski roster’, kaže Denis Pleslić, sportski direktor KK Zadar.

U novu sezonu Zadrani ulaze sa bitno izmijenjenim sastavom za razliku od onog lanjskog. Prema prikazanom u pripremnom periodu forte bi im svakako trebao biti trka i agresivnost preko cijelog terena te čvrsta obrana s kojom bi nadoknadili evidentan manjak visine pod koševima. Centarska pozicija prilično je tanka već na prvi pogled. Jedini visoki igrač (213 cm) je Ivan Njegovan koji, za pretpostaviti je, zbog svoje mladosti neće dobiti preveliku minutažu, dok su od igrača koji mogu zauzeti poziciju unutar reketa tu još Karlo Žganec (206 cm), Dario Drežnjak (204 cm), Juan Davis (203 cm) i Leon Šantelj (205 cm).

‘Nedostatak visine nadoknadit ćemo zagrađivanjem u obrani i većim intenzitetom vanjske linije. Imamo četiri igrača u visokoj liniji, a tu je i naša nada Ivan Njegovan s kojim smo potpisali četverogodišnji ugovor. Nama je u HT Premijer ligi uz rezultat jako bitan i sam razvoj naših mladih igrača. Kao prednsot vidim to što smo s pripremama krenuli dosta rano. Iako smo imali dosta promjena u rosteru, praktički su samo dva igrača od lani s nama. To su Dario Drežnjak i Antonio Jordano. Njima smo priključili nekoliko novih igrača, a računamo i na našu mladost koja je kroz pripremni period pokazala dosta toga dobroga’, zaključio je Pleslić.