Hrvatska
Regija
Počinje borba za ostanak. 'Cibosi' traže osvetu i pobjedu koja vrijedi - dvostruko

Počinje borba za ostanak. 'Cibosi' traže osvetu i pobjedu koja vrijedi - dvostruko

Autor: Paulo Sarić

Mogu li Zagrepčani do drugog uzastopnog trijumfa na gostujućem terenu koji bi ih udaljio od zone ispadanja.

Nakon kraće božićne pauze košarkaški Cibone sutra se vraćaju košarkaškim obvezama. Protivnik momčadi Ivana Velića je bosanskohercegovački predstavnik u prvom rangu regionalne košarke Igokea koja u sutrašnji dvoboj ulazi s tri uzastopna poraza. U prvom ovosezonskom susretu igranom u Zagrebu 'Igosi' su tijesno slavili rezultatom 84-86 zahvaljujući košu iskusnog Filipa Adamovića u posljednjim sekundama dvoboja te 'Vukovi' u Laktašima traže osvetu i petu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi.

- Ekipa Igokee s obzirom na svoj 'roster' zaslužuje puno više pobjeda nego ih je do sada upisala, međutim to je njihov problem. Često mijenjaju igrače i trenere te očigledno imaju velike ambicije – rekao je u najavi susreta trener hrvatskog abaligaša.

Promjena trenera nije jedina razlika u odnosu na zagrebački susret igran prije dva i pol mjeseca.

- Mi smo bez dvojice igrača u odnosu na prvi dio sezone što nam je otežavajuća okolnost, ali mislim da će momci koji su ovdje dati sve od sebe da pokušamo doći do još jedne pobjede. Bit će teško, no vjerujemo da ćemo pobijediti u Laktašima – dodao je Velić.

FOTO: Cibona - Bakšaj/Vranar/Laušić

Njegove misli dijeli i ponajbolji igrač i trenutno jedini stranac u redovima 'Cibosa' Marko Ljubičić koji je dvama promašajima s linije slobodnih bacanja u posljednjoj minuti usmjerio tijek prvog ovosezonskog dvoboja protiv svog nekadašnjeg kluba.

- Pred nama je bitna utakmica u kojoj ćemo svakako tražiti šansu za pobjedu kako bismo si olakšali daljnji tijek sezone. Liga je, kao što vidite, izuzetno izjednačena. Jedna pobjeda te može dići do vrha tablice, a jedan poraz dovesti do ispadanja iz lige. Kao i do sada, ići ćemo utakmicu po utakmicu. Spremit ćemo se najbolje što možemo i ući maksimalno motivirani i koncentrirani kako bismo pobijedili – izjavio je 31-godišnji razigravač.

Uz bivšeg 'Vuka' Tomislava Zubčića domaće redove predvodi iskusni Sava Lešić koji iz utakmice u utakmicu pokazuje visoku razinu forme te će biti velika opasnost oslabljenim 'Cibosima'.

- Cibona je iskusna momčad s igračima koji znaju preuzeti odgovornost. Međutim, mi također imamo kvalitetu i moramo ići na pobjedu. Moramo odigrati pametno i agresivno ako želimo trijumfirati. Dobro poznajemo suparnika čiji je član i bivši igrač Igokee Ljubičić te znamo što možemo očekivati. Oni su imali određenih promjena u timu, ali to neće bitno utjecati na njihovu igru – smatra bivši mladi hrvatski reprezentativac Robert Rikić koji već treću sezonu nosi dres bosanskohercegovačke momčadi.

Utakmica se igra u petak s počekom u 18 sati u dvorani Laktaši.