Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Počinje četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta

Počinje četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta

Autor: Paulo Sarić

Najjači pripremni turnir u Europi počinje sutra u 18 sati utakmicom između Brose Bamberga i Himkija.

U Zadru je službenom konferencijom za medije dan prije početka turnira predstavljeno četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta. Na njemu će uz KK Zadar nastupiti sama krema europske košarke. Uz aktualnog euroligaškog šampiona Fenerbahçe Doğuş, koji je redoviti sudionik Zadar Basketball Tournamenta, od četvrtka do nedjelje publika u Gradu košarke moći će vidjeti i giganta ruske košarke i lanjskog pobjednika Eurolige CSKA, a uz njih će nastupiti i dva ovosezonska euroligaša ruski Himki i njemački Brose Bamberg te moćni Bayern iz Münchena kojeg vodi srebrni trener s netom završenog EuroBasketa Saša Đorđević.

- Ne mogu sakriti zadovoljstvo što  smo ovdje s KK Zadar i što on sudjeluje na ovogodišnjem turniru. Sve je spremno za četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta. Momčadi u Zadar dolaze danas, a većina ih stiže u punom sastavu – kazala je organizatorica najjačeg pripremnog turnira u Europi Zdenka Zrilić.

Uz snažne utakmice koje će biti najbolja provjera za sve momčadi uoči početka sezone i ove će se godine u sklopu Zadar Basketball Tournamenta održati i Kids' Day koji je na rasporedu u subotu na terenima ŠC Višnjik, a posebna će poslastica biti milenijska fotografija Šime Strikomana sa zadarskog Pozdrava Suncu koja će biti snimljena u četvrtak u 12.30 sati. Preko 800 zadarskih studenata i školaraca na jednoj od najposjećenijih turističkih destinacija u Dalmaciji svojim će tijelima kreirati veliku košarkašku loptu, čije će slike obići svijet, i na taj način simbolički podsjetiti da je Zadar i dalje Grad košarke.

Turnir su najavili i predstavnici domaće momčadi koja će četvrti put zaredom sudjelovati na Zadar Basketball Tournamentu.

- Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo sudjelovati na ovom turniru gdje su ekipe definitivno kvalitativno iznad naše razine. Međutim, ja vam garantiram da ćemo dati sve od sebe da utakmice koje slijede odigramo na najboljoj mogućoj razini – rekao je trener domaće momčadi Aramis Naglić.


Na koncu je riječ pripala jednom od najiskusnijih igrača KK Zadar, Šimi Špralji, koji je kao igrač sada već davne 2003. godine sudjelovao u najvećem uspjehu kluba u novijoj povijesti – osvajanju Jadranske lige u Ljubljani.

- Drago mi je da se moj košarkaški put završava u Zadru. Moram pohvaliti organizaciju turnira. Mislim da je velika stvar za Zadar kao grad, za košarku i za Hrvatsku općenito da ovakav turnir postoji i da se održava već godinama – izjavio je iskusni centar Zadrana.

Četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta počinje u četvrtak s početkom u 18 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, a otvaraju ga dva euroligaša – Brose Bamberg i Himki. Zadar svoj prvi susret igra u 20.30h protiv minhenskog Bayerna.

Zadar Basketball Tournament i ove godine ima humanitarni karakter te će sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran Općoj bolnici Zadar. Turnir se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, te je idealan nastavak ionako uspješne turističke sezone i prijelazni korak na ono što Zadrane okupira tijekom ostatka godine – košarku.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni ŠC Višnjik od 10 sati do poluvemena zadnje utakmice dana. Cijena ulaznice je 30 kuna za tribinu i 50 kuna za obiteljski VIP. 

RASPORED TURNIRA:

21.09. (ČETVRTAK)                                                                                 

18:00 – BROSE BAMBERG - HIMKI / 20:30 – KK ZADAR - BAYERN

22.09. (PETAK)

17:30 – FENERBAHCE DOGUS BROSE BAMBERG / 20:00 – ZADAR - CSKA

23.09. (SUBOTA)

18:00 – CSKA – BAYERN 20:30 – HIMKI - FENERBAHCE DOGUS

24.09. (NEDJELJA)

16:00 – UTAKMICA ZA PETO MJESTO / 18:30 – UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO / 21:00 – FINALE