Hrvatska
Počinje festival košarke u Zadru

Počinje festival košarke u Zadru

Autor: Paulo Sarić

Ovo je mjesto gdje kup pripada.

Dan uoči početka 21. izdanja Kupa „Krešimir Ćosić“ održana je službena konferencija za medije na kojoj su predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, predsjednik Košarkaškog saveza Zadarske županije Željko Predovan i direktor KK Zadar Željko Žilavec upoznali javnost s tehničkim detaljima uoči fešte košarke koja će se iduća četiri dana odvijati u Zadru.

- Ovo je mjesto gdje kup i pripada. Sve je spremno. Drago nam je što smo domaćini i što smo dobili priliku da hrvatskoj javnosti pokažemo da nam je s pravom ukazano povjerenje. Očekujem korektnu igračku i navijačku atmosferu te se nadam da će to biti četiri dana festivala hrvatske košarke – rekao je u uvodu čelni čovjek Zadra i nastavio - imali smo sastanak sa zaštitarskom firmom i PU Zadarskom te moram istaknuti da će vrata dvorane biti otvorena nekoliko sati ranije pa molim sve gledatelje da dođu na vrijeme pošto će kontrola na ulazu biti rigoroznija nego inače.

Tijekom naredna četiri dana radit će svi ulazi u dvoranu koja će svoja vrata sutra i preksutra otvoriti sat vremena prije početka prve utakmice, dakle u 16 sati, dok će u petak i subotu ulazi biti otvoreni od 15:30, odnosno 16:30h.

- Izuzetno mi je drago što se kup na 20. godišnjicu vratio u Zadar. Pozivam sve građane da naredna četiri dana provedu u Krešinom domu, da ispunimo očekivanja i napunimo dvoranu te se nadam da će i rezultat KK Zadar to pratiti – kazao je predsjednik Košarkaškog saveza Zadarske županije Željko Predovan.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Podsjetimo, prvo izdanje Kupa „Krešimir Ćosić“ održano je 1998. godine upravo u Zadru, u kultnim Jazinama, kada je dalmatinski abaligaš pobjedom nad Zagrebom došao do svog prvog trofeja otkad je slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

- Započet ću s tužnom vijesti da je danas u Zagrebu preminuo dugogodišnji predsjednik HKS-a Danko Radić te koristim ovu priliku da iskažem iskrenu sućut obitelji. Grad Zadar je zaslužio organizirati kup na ovu obljetnicu te sam siguran sam sve proteći na visokoj razini. Iz svog iskustva mogu potvrditi da je ovo grad košarke. Ovdje sam počeo svoju karijeru kao košarkaš, ali i svoj životni put. Drago mi je što sam danas u Zadru i što ću biti narednih nekoliko dana i uživati u košarci – izjavio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.

Karte se mogu nabaviti na četrdesetak lokacija u samom gradu Zadru uključujući kioske Tiska, Tisak media centar, Combo music shop, benzinske postaje Petrola, mjenjačnice Exclusive change te, naravno, prodajna mjesta ŠC Višnjik.

Kup otvaraju Cedevita i Zagreb u srijedu u 17 sati, dok se u 19:30 sastaju GKK Šibenik i Zabok.

Video s pressice pogledajte ovdje