Europa i Svijet
Regija
Podbadanje ruske i srpske braće zbog Eurolige

Podbadanje ruske i srpske braće zbog Eurolige

Autor: Branko Tabak

Medijsko prepucavanje na temu Euroliga.

Ruski klub Zenit odgovario je predsjedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću nakon njegovih riječi s kojima je prokomentirao odluke Eurolige o poništenju sezonu i nepromijenjenom članstvu za sezonu 2020/21. Posljedično, Partizan ostao bez šanse da se preko ABA lige i Eurokupa, u kojima je odlično stajao, izbori za svoje mjesto u elitnom natjecanju europske klupske košarke 

Maljković je javno postavio pitanje što je to Zenit napravio i što radi za europsku košarku da je dobio prednost ispred Partizana.

GM Zenita Alexander Church mu je između ostaloh odgovorio:

Dragi Božidare, pozivam Vas da dođete u Sankt Petersburg i vidite što Zenit radi za europsku košarku. Uvijek se veselimo susretima sa srpskom braćom. 







Nakon što je predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Boza Maljković rekao o odluci Eurolige da potvrdi istih 18 timova i za narednu sezonu, nagovijestivši da je "Gazprom" jedini razlog za odabir Zenita nad Partizanom, ruski klub je odgovorio preko svog GM-a pozivajući Maljkovića na Sankt Peterburg "vidjeti šta Zenit radi za europsku košarku i koje Gazprom daruje gradu i sportu".