Hrvatska
Podravac i Grafičar do važnih bodova spasa

Podravac i Grafičar do važnih bodova spasa

Autor: Teo Cilar

Dvije momčadi regije sjever ostvarile su u ovom kolu puni plijen.

Podravac je sedmu pobjedu ostvario na gostovanju u Rijeci kod Kvarnera 2010 dok je Grafičar došao do šestog slavlja protiv Šanca iz Karlovca koji je pao na posljednje mjesto nakon iznenađujuće pobjede Pule 1981 protiv Universitasa. 

Kvarner 2010-Podravac 91:94 (27:17, 15:33, 26:24, 23:20)

Kompletna statistika utakmice

Nakon što je poslije uvodnih šest minuta utakmice rezultat bio poravnat na 14:14, Kvarner 2010 do kraja perioda radi seriju 13:3 u kojoj Ivan Kučan postiže pet poena za dvocifreno vodstvo 27:17. Podravac je u drugoj četvrtini odigrao odlično i uzvratio domaćinima duplom porcijom u odnosu na njih iz prvog perioda. Gosti su krenuli serijom 16:2 i prešli u vodstvo, a na 30-ak sekundi do kraja prvog poluvremena došli su do prvog dvocifrenog vodstva na susretu. Na odmor se na kraju otišlo s plus osam za goste. 

Podravac je održavao prednost u trećoj četvrtini, a u 25. minuti utakmice poslije polaganja Tomislava Maslića dolaze do najviše prednosti na susretu 51:62. Domaćini su nešto kasnijeli smanjili na 62:66, ali gosti opet bježe na plus deset. Kvarner preko Dina Šamanića i Davida Ferenčića smanjuje do kraja perioda na minus šest. 

Stefan Zadravec početkom posljednjeg perioda postiže tricu za plus devet Podravca, a odgovor Kvarnera je uslijedio serijom 12:5 za samo minus dva, 80:82 u 34. minuti utakmice. Nešto kasnije, na malo više od tri minute do kraja bili su i na 87:88, ali povesti nisu uspjeli. Ivan Šiprak pod sam kraj pogađa jedno od dva bacanja za plus tri Podravca, a domaćini promašuju dvije trice koje su susret mogle odvesti u produžetak. 

Najbolji kod pobjednika bili su Stefan Zadravec s 25 poena, 9 skokova i 8 asistencija te Šiprak s 17 poena i 6 skokova. Ferenčić je za domaćine ubacio 19 uz 4 skoka, a Mate Vucić je zabio 16 uz 8 skokova i 3 asistencije. 


Grafičar-Šanac Karlovac 82:88 (22:21, 26:23, 17:16, 23:22)

Kompletna statistika utakmice

Šanac je u Ludbreg doputovao bez svojeg najboljeg igrača Branimira Josipovića zbog poslovnih obaveza, a prema objavi na službenoj Facebook stranici kluba, u Karlovcu su se već polako oprostili od Prve muške lige te su spomenuli kako bi trebalo za iduću godinu napraviti potpunu rekonstrukciju ekipe za rang niže uz napomenu kako je ovaj rang ipak previsok za njih u svakom smislu, organizacijski, financijski i igrački. 

Nakon neizvjesne prve četvrtine domaćini su bili u minimalnom vodstvu 22:21, a u 18. minuti utakmice imali su dvocifrenu prednost 45:35. Šanac je smanjio do kraja prvog poluvremena na četiri poena minusa. 

Nepune tri minute igre u trećem periodu bile su dovoljne da Grafičar opet pobjegne na plus deset, ali na tri minute do kraja perioda Šanac se prišuljao na samo minus jedan, bilo je 61:60. Jakša Petrović i Mario Novak ipak su donijeli Grafičaru plus pet uoči posljednje dionice. Gosti nisu ozbiljnije zaprijetili u posljednjoj dionici, a najbliže su došli na nekih osam sekundi do kraja kada su bili na minus četiri, ali nije više bilo vremena za preokret. Grafičar je na kraju zasluženo slavio s 88:82 i ostvario vrlo bitnu pobjedu u borbi za ostanak.