Hrvatska
Podravac kolo prije kraja "potvrdio" naslov prvaka na sjeveru

Podravac kolo prije kraja "potvrdio" naslov prvaka na sjeveru

Autor: Teo Cilar

Na sjeveru je kolo prije kraja poznat poredak prvih pet momčadi, nepoznanica je jedino plasman između šestog i osmog mjesta.

Kolo prije kraja natjecanja u Drugoj ligi košarkaša sjever, poznata je momčad koja je osvojila naslov prvaka. To je očekivano Podravac koji je od samog početka prvenstva na vodećoj poziciji te je na kraju i opravdao ulogu favorita. 

Podravac je gostujućom pobjedom kod trećeplasirane Koprivnice odagnao sve nepoznanice, one teoretske jer bilo je jasno da ne mogu izgubiti prvo mjesto u posljednja dva kola. Pobjedom su sebi osigurali prvo mjesto, a Međimurju drugo dok je Koprivnica treća i tu nikakvi rezultati u posljednjem kolu ne mogu promijeniti poredak. 

Podravac je na gostovanju u Koprivnici već nakon prve četvrtine imao 12 poena prednosti, a do poluvremena su pobjegli na 17 poena viška. U trećoj četvrtini je Koprivnica pružala veliki otpor, ali nisu uspeli smanjiti razliku da bi Podravac u posljednjoj četvrtini podigao u brzinu više i na kraju povisio razliku na plus 32. Gledatelji u Koprivnici mogli su vidjeti dvoboj dva vrlo raspoložena strijelca, kod Podravca je dominirao Stefan Zadravec s 35 postignutih poena dok je kod Koprivnice Juraj Balaško ubacio 30. 


Međimurje je uvjerljivom pobjedom protiv Ivančice potvrdilo drugu poziciju nakon što im je Podravac to omogućio pobjedom nad Koprivnicom. Čakovečki su košarkaši sve riješili u prve dvije četvrtine kada su imali 19 poena prednosti. U drugom su poluvremenu malo popustili, ali su svejedno uspjeli dobiti i preostale dvije četvrtine za konačnih 96:68. Igor Drk bio je najraspoloženiji u redovima pobjednika s 28 poena dok je Danijel Krajačić zabio 18. Kod Ivančice najbolji iskusni Komes s 17 poena. 


Bitku za četvrtu poziciju vodili su Bjelovar i Grafičar. U prvom dijelu sezone Bjelovar je slavio s dva poena prednosti, pa je tako Grafičar tražio pobjedu od tri poena prednosti na svojem terenu budući da su u ovu utakmicu momčadi ušle bodovno poravnate. Nije im pošlo za rukom jer je Bjelovar sada bio uvjerljiv i odnio pobjedu od 14 poena razlike s gostovanja u Ludbregu te je kolo prije kraja osigurao poziciju četiri. Bruno Vrinjanin s 25 i Šobak s 24 bili su previše za domaćina kojeg je predvodio Luka Prprović s 31 poenom. 


U jednoj vrlo neizvjesnoj utakmici, Virovitica je na domaćem terenu tek u posljednjoj četvrtini uspjela svladati posljednji na ljestvici Radnik. Utakmica je odlučena u posljednjih nekoliko minuta, a riješili su je odlični Zvonimir Ferenčević s 39 poena čime je ujedno bio i najbolji strijelac 17. kola te Zvonimir Petrović s 20 poena. Kod Radnika najbolji Kurpez koji je zabio 31 poen dok je Martinčić postigao 29 poena. 


Vindija je na domaćem terenu u Varaždinu ugostila Labradu protiv koje su na poluvremenu vodili 14 poena razlike, a na kraju su tu prednost uspjeli prokockati i izgubiti utakmicu. Košarkaši Labrade su prepolovili zaostatak u trećoj četvrtini, a u posljednjoj su dionici zaigrali još bolje i minus sedam pretvorili u plus četiri na kraju utakmice te tako šokirali domaće navijače. Katić s 35 i Polanec s 23 poena bili su najbolji kod pobjednika dok je kod Vindije Igor Jakšić ubacio 32. 


Parovi posljednjeg, 18. kola: Labrada-Grafičar, Bjelovar-Koprivnica, Podravac-Virovitica, Radnik-Međimurje, Ivančica-Vindija. 

Spomenimo i to kako će se All-Star utakmica Druge lige košarkaša sjever odigrati 06. ili 07. travnja.