Hrvatska
Podravac namučio Agrodalm, Gorica i Bosco uvjerljivi

Podravac namučio Agrodalm, Gorica i Bosco uvjerljivi

Autor: Teo Cilar

Vodeći trojac Prve muške lige ne posustaje, Kvarner u neizvjesnom susretu slavio kod Borova, studenti uvjerljivi.

Gorica i Agrodalm došli su do novih pobjeda te su i dalje jedine dvije neporažene momčadi Prve muške lige. Agrodalm se morao dobro pomučiti na gostovanju u Virju kod Podravca da ostvari pobjedu, a Gorica je bila uvjerljiva protiv Pule. Njih u stopu prati Bosco koji ima pet pobjeda i poraz i koji je bez većih problema došao do pobjede protiv ozljedama oslabljenog Grafičara. Universitas je bio uvjerljiv protiv Šanac Karlovca, a Istrauni protiv Rudeša. Neizvjesno je bilo u Vukovaru gdje je Borovo do kraja bio u igri protiv Kvarnera, ali bodovi su na kraju ipak otišli u Rijeku. 

Podravac-Agrodalm 80:88 (23:25, 17:18, 17:18, 23:27)

Kompletna statistika utakmice

Iako je Podravac došao do sedam poena prednosti sredinom prve četvrtine, gosti su do kraja perioda ipak preokrenuli i mali vodstvo 23:25. Druga četvrtina bila je vrlo izjednačena, gosti su imali laganu inicijativu, ali dalje od plus pet pod sam kraj perioda nisu mogli. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom gostiju 40:43. Kada je Dorian Ribarić u 28. minuti doveo Agrodalm na 49:61, činilo se kako Podravac polako posustaje, ali vraćaju se domaćini u posljednje dvije minute trećeg perioda kada na samom kraju kada Hrvoje Sertić zakucava za samo minus četiri.

Podravac je posljednju četvrtinu otvorio serijom 7:0 za vodstvo 64:61. Odgovor gostiju je uslijedio vrlo brzo, bila je to serija 13:0 za plus deset. Podravac se nakon toga nije oporavio, a igrači Agrodalma do kraja su susreta održavali stečenu prednost i na kraju zasluženo slavili. Domagoj Matić ubacio je 22 poena uz pet skokova i tri asistencije, a Damir Mijić 20 uz šest skokova i tri asista za Agrodalm. Nikola Šestak s 21 poenom, devet skokova i tri asista najbolji kod Podravca dok je Stefan Zadravec ubacio 15 uz četiri asistencije ali i sedam izgubljenih lopti. 


Gorica-Pula 1981 86:54 (21:14, 27:8, 22:15, 16:17)

Kompletna statistika utakmice

Pula je protiv Gorice na gostovanju pružala kakav takav otpor u prvoj četvrtini nakon koje su bili u zaostatku od sedam koševa. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u drugoj četvrtini koju Gorica dobiva s 19 poena razlike za plus 26 na poluvremenu. Razlika je narasla do plus 33 na kraju treće četvrtine nakon koje su smanjili tempo. Pula je nakon šest kola i dalje bez pobjede uz Borovo. Marko Petrović predvodio je Goricu s 24 poena dok je kod Pule koja je na utakmicu došla sa samo osam igrača najbolji bio Marko Dojkić s 12 poena i šest skokova. 


Bosco-Grafičar 95:80 (28:13, 19:19, 25:23, 23:25)

Kompletna statistika utakmice 

Bosco je odlično otvorio utakmicu i na krilima nezaustavljivog Dominica Gilberta za obranu Grafičara dolazi do vodstva 12:2 u prve tri i pola minute utakmice. Osam poena od tih 12 bili su djelo Gilberta. Najviša prednost domaćih bila je plus 17 u prvoj četvrtini, a završila je s 28:13. Bosco u nekoliko navrata druge četvrtine dolazi do 21 koša viška, ali igrači Grafičara do kraja poluvremena smanjuju na minus 15. Domaćini su cijelo drugo poluvrijeme održavali stečenu prednost iz prvog poluvremena, a Grafičar je nakon trice matije Novaka u 39. minuti stigao do minus devet, dalje od toga nisu mogli. Bosco do kraja opet diže na 15 poena razlike predvođen sjajnim Gilbertom koji je ubacio 36 poena uz 14 skokova i četiri asistencije uz valorizaciju 42 boda. Matija Novak najbolji kod Grafičara s 19 poena i pet skokova. 


Universitas-Šanac Karlovac 105:80 (29:25, 15:17, 34:26, 27:12)

Kompletna statistika utakmice

Pobjednika u ovom susretu presudila je loša obrana Karlovca u drugom poluvremenu koja je dopustila čak 61 postignuti poen "studenata" i klupa Universitasa koja je bila bolja od rezervi Šanac Karlovca s uvjerljivih 47:9. Starteri Karlovca nadvisili su prvu petorku domaćina s 71:58, ali to nije bilo ni blizu dovoljno. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno, domaćini su imali samo dva poena razlike, ali sve se promijenilo u drugom poluvremenu. Universitas je u trećoj četvrtini došao do 10 poena prednosti, ubacili su u trećoj četvrtini 34 poena, a u posljednjoj su dionici bili najuvjerljiviji i dobili je s 15 poena viška za ukupnih plus 25. Marin Vručinić ubacio je 23 poena uz osam skokova i pet asistencija dok je Ivan Rašetina ubacio 21 uz devet skokova za Universitas. Šanac su predvodili Branimir Josipović i Matija Češković s po 25 poena.


Istrauni-Rudeš 82:62 (16:16, 27:14, 18:15, 21:17)

Kompletna statistika utakmice 

Istrauni i Rudeš odigrali su izjednačenu prvu četvrtinu i prve tri minute druge četvrtine. Domaćini se tada počinju polao odvajati, a upravo je konačan rezultat prvog poluvremena 43:30 bio i najviša prednost Istraunija u prvom dijelu utakmice. Razlika je u posljednjoj četvrtini rasla i do plus 24, a na kraju konačnih 82:62 jasno prikazuje stanje stvari na parketu. Rudeš je parirao samo u prvih 13-14 minuta dok domaćini nisu imali crnih rupa u niti jednoj četvrtini. Marko Milekić je kod domaćina bio nadomak triple doublea. Zabio je 15 poena, uhvatio čak 19 skokova i imao sedam asistencija. Kod gostiju samo dva dvoznamenkasta igrača, oba su ubacila po 14 poena, a riječ je o Tomislavu Cvitkoviću i Nikoli Ivankoviću. 


Borovo-Kvarner 2010 78:83 (21:26, 24:24, 17:19, 16:14)

Kompletna statistika utakmice

Mladi košarkaši Borova i nakon šest kola ne znaju za pobjedu u premijernom nastupu u Prvoj ligi, iako su u subotnjem susretu na domaćem terenu protiv Kvarnera 2010 bili jako blizu tome. Obje ekipe su ušle šuterski dobro u prvu četvrtinu i pogodile nekoliko trica – Borovo 3, a Kvarner 4. Obrane su do poluvremena slabije stajale što je rezultiralo velikim brojem koševa i maloj rezultatskoj prednosti za goste (50:45). U nastavku je podignut intenzitet igre, posebno u obrani, ali su se Borovčani dosta trošili loveći minimalnu prednost Riječana, koja je iznosila 4-5 koševa. Minutu i pol prije kraja susreta tricom Marija Rajšića Borovo dolazi do izjednačenja (77:77), ali nakon dobre obrane, umjesto prilike za vodstvo, dolazi do gubitka posjeda, što gosti pretvaraju u prednost polaganjem za  plus dva. U novom napadu igrači trenera Gorana Gunjevića još jednom gube loptu i gosti preko Dina Šamanića odlaze na plus četiri. Pri rezultatu 77:81, bilo je prilike za stizanje, ali promašena trica je 30 sekundi prije kraja uništila sve nade u premijernu pobjedu Borova. Najučinkovitiji u redovima Borova bio je Juraj Boras sa 23 poena, a pratio ga je i Mario Rajšić sa 20 (4/9 za tricu). Kod gostiju Ivan Kučan je zabio 27. Idućeg vikenda Borovo gostuje kod ekipe Šanac Karlovac, jednog od konkurenata za ostanak u ligi i eventualna pobjeda bi značila dvostruko. U klubu s nestrpljenjem očekuju povratak kapetana i najboljeg igrača Mihaela Bekavca, koji čeka zeleno svjetlo nakon teže povrede koljena, što bi ovoj mladoj ekipi bio vjetar u leđa, pogotovo u ovako neizvjesnim završnicama. Kvarner će u idućem kolu biti domaćin u lokalnom derbiju protim momčadi Istrauni. Oba sastava imaju po tri pobjede i tri poraza.