Europa i Svijet
Hrvatska
Pogledajte kako je Pappas tricom ukrao pobjedu Feneru

Pogledajte kako je Pappas tricom ukrao pobjedu Feneru

Autor: Branko Tabak

Simon je ponovno odigrao odličnu utakmicu, uzalud!

U petak su odigrane četiri utakmic četvrtog kola Eurolige. Panathinaikos je u dramatičnoj završnici tricom Pappasa sekundu prije kraja srušio pobjednika Eurolige iz prošle sezone, turski Fenerbahce Dogus. 

Anadolu Efes - CSKA 80:98

Perasovićev Efes je upisao još jedan poraz u Euroligi. Ovoga puta nadigrao ih je ruski prvak CSKA koji je u Istanbulu slavio 80-98. Krono Simon je ponovno bio najbolji igrač turske momčadi s 23 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Will Clyburn je postigao 20, a Nando de Colo 18 poena za rusku momčad. CSKA sada ima omjer 3-1, dok Perasović još uvijek ne zna za pobjedu. 

Brose Bamberg - Baskonia 78:72

Leon Radošević je ugradio 12 poena i 4 skoka u novu pobjedu Bamberga. Ovoga puta njemački je prvak nadigrao Baskoniju kod kuće 78-72. Druga je ovo pobjeda Bamberga i četvrti poraz Baskonije. 

Panathinaikos - Fenerbahçe Dogus 70:68

Panathinaikos je u drugom poluvremenu okrenuo prvaka Europe Fenerbahçea i slavio 70-68. Kod rezultata 67-68 Jan Vesely je promašio šut za dva poena. Loptu je deset sekundi prije kraja dograbio Chris Singleton čime je započeo zadnji napad domaćina, Tricom sekundu prije kraja završio ga je Nikos Pappas koji je ukupno postigao 24 poena. Vesely je s 15 bio najefikasniji kod Fenerbahçe Dogusa. Nakon 4. kola obje momčadi imaju omjer 2-2.



Valencija - Malaga 91:53

Valencija je razmontirala Malagu i upisala novu pobjedu s uvjerljivih 91-53. Eric Green (19) i Alberto Abalde (18) su bili najefikasniji kod domaćina, dok je kod indisponiranih gostiju donekle je zadovoljio Adam Waczynski s 15 poena. Malaga tako ostaje na jednoj pobjedi, Valencija ih ima tri. 


Poredak