Hrvatska
Regija
Pogledajte kako je Split pao u zadnjoj sekundi u Ljubljani i što je rekao Slaven Rimac

Pogledajte kako je Split pao u zadnjoj sekundi u Ljubljani i što je rekao Slaven Rimac

Autor: A.T. Photo: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Kakva šteta!

Košarkaški Splita su nakon senzacionalne pobjede na Gripama protiv Crvene zvezde bili na korak od novog velikog skalpa. Poraženi su u 4. kolu AdmiralBet ABA lige od Cedevita Olimpije u Ljubljani 76:74 košem Devina Robinsona u zadnjoj sekundi.

Shannon Shorter je zakasnio, zaplivao zrakom, a Robinson se nakon finte na trici približio košu i zabio za pobjedu Ljubljančana.


Nakon utakmice trener Splita Slaven Rimac je rekao:

'Čestitam treneru Adžiću i svim igračima Cedevite Olimpije na pobjedi. Posebno su na kraju pokazali veću spremnost, posebno u skoku i borbi za ničije lopte. Nažalost, mi nismo bili uspješni. Ne mogu ništa zamjeriti dečkima, igrali smo hrabro, a tijekom utakmice imali smo nekoliko ozljeda, pa smo se borili koliko smo mogli. Ključan je bio početak treće četvrtine, gdje u prvoj polovici nismo uspjeli pronaći ritam, pa smo cijelo vrijeme morali sustizati domaćine. U nekim situacijama nismo dobro reagirali i poštovali naša pravila, vjerojatno zbog umora, pala nam je koncentracija, i zato nismo dobro branili. Te situacije dogodile su se baš kad smo imali dobar ritam, i na kraju su nas skupo koštale. Znali smo da će to biti teška utakmica, da je Cedevita Olimpija favorit. Idemo dalje, žao nam je samo što smo bili blizu.'


Standings provided by Sofascore