Hrvatska
Pogledajte kako lopta 16-godišnje Elle Majstorović pleše po obruču i odvodi Ragusu u finale PH

Pogledajte kako lopta 16-godišnje Elle Majstorović pleše po obruču i odvodi Ragusu u finale PH

Autor: HKS hks

Premijer ženska liga

I u drugom polufinalnom susretu između Raguse i Medveščaka slavila je ekipa Raguse i time osigurala mjesto u finalu Prvenstva Hrvatske. Ragusa će tako braniti naslov prvakinja, a suparnice saznaje u četvrtak, 28. travnja, po završetku utakmice odluke između Plamen Požege i Trešnjevke 2009 koje su trenutno na 1:1. 

Početak utakmice nije odavao ovakav tijek događaja – Medveščak je sigurnom rukom poveo i završio prvu četvrtinu s velikih 7:20 na svojoj strani. Nije to bio usamljeni bljesak, najveća je razlika upisana pri 11:28 polovicom druge četvrtine. Potom su izabranice Cvetane Matić počele hvatati korak, no Zagrepčanke su u vodstvu bile sve do manje od dvije minute do kraja utakmice. 

Ragusina Romana Stojanović položila je za 51:52, a zatim i pogodila jedno od dva slobodna bacanja za izjednačenje pri 52:52. Utakmicu je pet sekundi do kraja utakmice odlučila šesnaestogodišnja Ella Majstorović tricom koja je plesala po obruču, na kraju ušla i uvela Ragusu u finale prvenstva. 

Ragusu je predvodila Iva Todorić s 14 poena i 11 skokova, dok je Carmen Miloglav dodala 11. U dresu Medveščaka Ana Mandić je postigla 16 poena i 14 skokova, a Lea Hajdin 10 poena. RAGUSA: Mojaš, Stojanović (9), Čagalj, Miloglav (11), Putica (4), Kujundžić, Todorić (14), Vrsaljko (6), Majstorović (6), Pavić (5), Papić, Ivanišević. Trenerica: Cvetana Matić. MEDVEŠČAK: Petrak (9), Perić, Skorić (7), Hajdin (10), Jakelić, Strize (3), Mandić (16), Mrdalj (3), Vunić (3), Uzelac (1). Trenerica: Iva Borović Gregov.