Time-out
Pogledajte Lakićevu tricu s kojom je zapalio Višnjik

Pogledajte Lakićevu tricu s kojom je zapalio Višnjik

Autor: Branko Tabak

Ali taj dečko...

Kada je potpisao za Zadar na početku prošle sezone malo tko je znao za njega, a još manje vjerovao u njegovo košarkaše dosege.

Zato je trener Danijel Jusup dobro znao koga i zbog čega dovodi. Arijan Lakić postao je stožerni igrač Zadra. Njegov napredak u igri je fascinantan.

Lakić je brzo kliknuo sa zadarskom publikom jer igra s glavom i srcem. Igrač je to u kojeg je vjerovao trener, navijači, ali i on sam kada je, primjerice, u drugoj utakmici finalne serija doigravanja prošle sezone na Gripama protiv Splita promašio dva zicera. Zadar je na kraju dobio, a kad je Arijanu bilo najteže trener ga je zagrlio, navijači podržali pljeskom, a on sebi rekao - bit ću bolji.

U trećoj utakmici finala je briljirao pred 10 tisuća ljudi, igrao u zanosu, uklopio se u zadarsko košarkaško tkivo.

Nekoliko puta ove sezone njegove su trice lomile protivnike, bilo da je riječ o košu na kraju poluvremena ili u trenutku kada se odlučuje pobjednik.

Lakić se oslobodio u igri, u obrani je čvrst i odgovoran, u napadu slobodan i racionalan. I samouvjeren. Pokazao je to i na utakmici 21. kola AdmiralBet ABA lige u završnici prvog poluvremena. Split je imao napada na +10 za Zadar.

Davis je sa svoje dvije reakcije spriječio smanjenje gostujućeg zaostatka. Lakić je istovremeno obrambeno pomagao, a kada je lopta osvojena otvorio se prema naprijed. Primio je loptu i u zadnjem trenutku iz naleta uputio prema obruču. Trica čista kao suza je zapalila tribine, klupu i suigrače, a ujedno i bacila tri koraka unatrag protivnika.

Način na koji je proslavio tu tricu najavio je njegovu napadačku kreaciju i u drugom poluvremenu koje je otvorio - novom tricom.

Zadar ima puno svojih junaka, ovoga puta posvetili smo malo prostora Lakiću. Priznat ćete, zaslužio je.

Kuća časti, uživajte!