Hrvatska
Regija
Pogledajte slavlje Zadrana, bit će vam jasno zašto je trener Cedevita Olimpije rekao: U Zadru je Božić svaki vikend

Pogledajte slavlje Zadrana, bit će vam jasno zašto je trener Cedevita Olimpije rekao: U Zadru je Božić svaki vikend

Autor: Branko Tabak Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Ovaj Zadar je nešto najbolje što se dogodilo hrvatskoj košarci u posljednje vrijeme

'Čestitam treneru Jusupu i Zadru na uvjerljivoj i zsluženoj pobjedi, u Zadru Božić očigledno može biti svaki vikend, a ne samo u 12, mjesecu... Ali nije samo Božić bio raspoložen, prvih 25 minuta bili su bolji u svakom segmentu i na kraju je razlika realna.'

Ovim je riječima trener Cedevita Olimpije Zoran Martič opisao atmosferu i igru Zadra na Višnjiku u visokoj pobjedi 88:65 nad njegovom momčadi.

Zadar se na taj način popeo na četvrto mjesto ABA lige, a taj skok znao je proslaviti sa svojim navijačima. 


Tri kola do kraja regularnog dijela sezone Zadar i Cedevita Olimpija imaju isti broj pobjeda i poraza (14-9), no Zadrani su bili bolji u oba međusobna susreta i zato imaju bolji položaj na ljestvici.

Sve je izvjesnije da će se ove dvije ekipe susresti i u četvrtfinalu doigravanja, no pitanje je tko će imati prednost domaćeg terena. Ljubljančani imaju lakši raspored u završna tri kola (prvo Mornar doma, pa Krka i Cibona vani), a Zadar nakon gostovanja kod Borca kući dočekuje FMP pa ide opet u Beograd kod Partizana.


No raspored je lagan dok se pobjeđuje, a s onim što je Cedevita Olimpija pokazala protiv Zadra malo gdje može računati na pobjedu. Kako god ovaj dio prvenstva i doigravanje završili već sada treba čestitati igračima, treneru Danijelu Jusupu i cijelom stožeru na fantastičnoj sezoni u regionalnoj ligi. Ponašanje na parketu, inovacije u igri, borbenost, konekcija s navijačima, međusobna podrška.... Ovaj Zadar je nešto najbolje što se dogodilo hrvatskoj košarci u posljednje vrijeme. Koliko je dug taj period ostavljamo vama na procjenu. 

Naravno, već sutra ili sljedeći vikend se može dogoditi loš dan, ali i ti dečki su ljudi, a ne roboti.  I zato zaslužuju podršku i povjerenje. 


Standings provided by Sofascore