Hrvatska
FOTO: Položeni vijenci kod Krešinog spomenika, gradonačelnik primio sudionike Kupa Krešimir Ćosić

FOTO: Položeni vijenci kod Krešinog spomenika, gradonačelnik primio sudionike Kupa Krešimir Ćosić

Autor: Teo Cilar

Ispod Krešinog spomenika zapaljene su svijeće i položeni vijenci.

Uoči polufinalnih susreta, ispod Krešinog spomenika vijence su položile njegova supruga Ljerka, kćer Ana i unuci. Nakon njih to su učinili predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, tajnik Josip Vranković, predstavnici KK Zadar i ŠC Višnjik uz nazočnost predstavnika svih klubova koji igraju polufinale.

Svi prisutni su se nakon polaganja vijenaca uputili na prijem kod gradonačelnika Zadra, Branka Dukića koji je bio vidno raspoložen i nasmijan. Pozdravio je sve prisutne, svim sudionicima kupa zaželio puno uspjeha, a posebno Zadru te je rekao nekoliko riječi o Kreši.

Krešina supruga Ljerka zahvalila se na srdačnom prijemu, pohvalila dobru organizaciju turnira kao i atmosferu.  Predsjednik HKS-a, Stojko Vranković također se zahvalio na lijepom prijemu, pohvalio organizaciju i atmosferu nakon čega je gradonačelniku poklonio dres hrvatske reprezentacije s brojem 1 na leđima i prezimenom Dukić iznad.

Gradonačelnik se zahvalio na poklonu i rekao je da će čuvati dres reprezentacije kao što je čuvao i dres Zadra sa Krešinim brojem 11. Na kraju su se obratili i svi predstavnici klubova koji igraju polufinale danas.