Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Pomlađena Hrvatska u prijateljskoj utakmici poražena od Slovenije, Karla Erjavec zabila 32 poena

Pomlađena Hrvatska u prijateljskoj utakmici poražena od Slovenije, Karla Erjavec zabila 32 poena

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Pripremna utakmica

Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske odigrala je prvu prijateljsku utakmicu u ljetnom ciklusu priprema. 

Slovenke koje se pripremaju za Europsko prvenstvo, a kojem su ujedno i domaćini, bile su danas bolje od pomlađene hrvatske reprezentacije s rezultatom 86:78 (21-24, 28-13, 19-20, 18-21).

Iako se uglavnom igralo izjednačeno, i prva je četvrtina pripala izabranicama Stipe Bralića s 24:21, u drugoj su četvrtini Slovenke najprije dobrom obranom, a zatim izvedbama Eve Lisec i Teje Oblak napravile razliku koju Hrvatska više nije uspjela stići. Na veliki se odmor odlazi pri rezultatu 49:37 za domaćina, a posljednje se dvije četvrtine ponovno igraju u izjednačenom tonu.

Veliki obol hrvatskoj reprezentaciji večeras je dala Karla Erjavec ubacivši velikih 32 poena. Matea Tadić je postigla 14 poena, Ana Vojtulek 12, a Marta Ostojić 10.

Izbornik Stipe Bralić: “Okupili smo jednu dosta mladu ekipu i odigrali prvu utakmicu protiv reprezentacije Slovenije koja je već duže na pripremama. Domaćini su Europskog prvenstva i predvode ih izvrsne Lisec, Oblak i Friškovec. Izrazito sam zadovoljan, cure su odigrale jako dobru utakmicu, a prvi smo put na okupu. Ekipa je vrlo mlada, ideja je da proširimo popis reprezentativki, da vidimo tko može u sljedećim kvalifikacijama dati doprinos i neke su se djevojke doista istaknule. Otkazalo nam je dosta visokih igračica, što zbog ozljeda, što zbog školskih obaveza pa je Ana Vojtulek bila dosta opterećena. No, ponavljam iznimno sam zadovoljan igrom, ali i borbenošću i ponašanjem igračica na terenu.”

Drugu utakmicu sa Slovenijom Hrvatska igra već sutra, 24. svibnja s početkom u 18 sati.

POPIS IGRAČICA I STOŽERA ŽENSKE SENIORSKE REPREZENTACIJE