Hrvatska
Ponajbolji hrvatski šuter karijeru nastavlja u turskoj drugoj ligi

Ponajbolji hrvatski šuter karijeru nastavlja u turskoj drugoj ligi

Autor: Paulo Sarić

Riječanin se svojedobno nalazio i na pragu reprezentacije.

Bivši igrač Cedevite i jedan od najboljih čistih šutera u hrvatskoj košarci Fran Pilepić potpisao je za turskog drugoligaša Selcuklu Belediyesi, javlja portal Eurobasket.

Pilepić se košarkom počeo baviti u rodnoj Rijeci, a u mladim je danima proveo jednu sezonu u Crikvenici. Nakon povratka u Kvarner postao je kapetan riječkog sastava i jedan od njegovih najboljih igrača. Vrlo dobre igre privukle su interes brojnih klubova, no nakon financijskog kraha Kvarnera umjesto u Zadru koji je bio zainteresiran za njegove usluge završio je u KK Svjetlost Brod gdje je nastavio s kvalitetnim igrama. Preko 20 poena u prosjeku uz izvrsnih 47 posto šuta za tri poena u Ligi za prvaka dovele su ga do regionalne lige i dresa Širokog. U Hercegovini se zadržao dvije sezone tijekom kojih je pomogao klubu ostvariti najbolji plasman u povijesti Jadranske lige kada su u sezoni 2011/12 zauzeli peto mjesto. Uslijedio je odlazak u španjolski Bilbao gdje dijelivši svlačionicu sa Damirom Markotom i Zoranom Vrkićem u ograničenoj minutaži imao ulogu specijalista za tri poena.


Nakon dvije godine se vratio u Hrvatsku, ovaj put u redove najjačeg domaćeg sastava Cedevite. Iako je prve sezone bilježio nešto bolje brojke u obje je godine dao velik doprinos klubu koji domaće utakmice igra u Domu sportova, a posebno je u upamćena njegova utakmica u finalu Kupa „Krešimir Ćosić“ kada je s nekoliko vezanih koševa odbio napade Zadra koji je na domaćem terenu bio na korak od prvog trofeja u osam godina.

Prošlo je ljeto preselio u Italiju gdje je u nosio dres Cantua te je za 26 minuta koliko je provodio na terenu zabijao neznatno manje od deset koševa u prosjeku uz tricu od 42 posto.

Pilepiću je angažman u Turskoj biti četvrti inozemni u karijeri te bi trebao predstavljati veliko pojačanje za klub koji stremi ka ulasku u elitni razred nacionalne košarke.