Europa i Svijet
Hrvatska
Ponajbolji igrač HT Premijer lige preselio u Francusku

Ponajbolji igrač HT Premijer lige preselio u Francusku

Autor: Paulo Sarić

Veliki udarac ambicijama Zabočana.

Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih igrača HT Premijer lige Sven Smajlagić napustio je redove Zaboka i zaputio se prema francuskoj drugoj ligi gdje se priključio ALM Évreux Basketu Smajlagić je u dosadašnjih sedam utakmica u dresu Žutih lavova prosječno zabijao 17.3 poena uz šest skokova i nešto manje od dvije asistencije po susretu te je bio najbolji igrač svoje momčadi.

Novi je to udarac hrvatskoj ligi koja je izgubila dobrog igrača i trećeg strijelca prvenstva. Smajlagić je nakon završetka juniorskog staža u Ciboni karijeru nastavio upravo u Zaboku iz kojega je nakon jedne sezone otišao u Slovačku. Tamo se zadržao iduće tri godine tijekom kojih je bio među najboljim strijelcima lige, da bi se preko slovenskog Šenčura vratio u Zagreb. Tri je utakmice odigrao za momčad iz Trnskog, a prošlu je sezonu podijelio između Zaboka kojemu se uvijek rado vraća i atenskog Psyhika u kojemu je bio najbolji igrač s 15.4 koševa i 5.8 skokova po susretu. U Francusku je došao kao zamjena za ozlijeđenog Gyitisa Sirutavičiusa koji će s parketa izbivati do kraja godine.

- Smajlagić ima prednost što je aktivan od početka sezone pošto je do sada bio član Zaboka. Izvrstan je šuter za tri poena, a također može i kreirati. Krade dosta lopti i agresivan je na skoku – kazao je trener Évreuxa za službenu stranicu kluba.

Kako će se momčad Ivana Perinčića snaći bez svog ponajboljeg igrača, vidjet ćemo već u iduću subotu kada s počekom u 19 sati dočekuje Škrljevo.