Europa i Svijet
Hrvatska
Draper napušta Real Madrid?

Draper napušta Real Madrid?

Autor: Paulo Sarić

Izgleda da je čelništvo madridskog sastava odlučilo pronaći novog rezervnog razigravača i krenuti u drugom smjeru u odnosu na dosadašnje godine.

Nakon što je prije dva dana i službeno potvrđen prelazak francuskog razigravača Fabiena Causeura u redove Real Madrida počele su sve glasnije špekulacije da su time odbrojani dani bivšem hrvatskom reprezentativcu i jednom od najboljih igrača u povijesti Cedevite, Dontayeu Draperu, u španjolskoj prijestolnici.

Iskusni Amerikanac u dva je navrata nosio dres Reala, a u madridski je sastav prvi puta došao iz Cedevite. Profesionalnu je karijeru nakon završetka sveučilišta u Charlestonu započeo u Sydneyju, a prvo europsko iskustvo je stekao u francuskom Hyeres-Toulonu, nakon čega odlazi u belgijski Oostende. U Zagreb je došao iz talijanske druge lige i nije mu dugo trebalo da i najvećim košarkaškim analfabetima pokaže o kakvom se igraču radi. Vrlo dobre partije donijele su mu ugovor sa zagrebačkim klubom, ali i hrvatsko državljanstvo, pa je vrlo brzo kao „zaslužni građanin“ postao državljanin Republike Hrvatske s kojom je nastupio na dva Europska prvenstva. Nakon dvije izvrsne godine u Zagrebu tijekom kojih je sa Cedevitom dogurao i do završnog turnira EuroCupa čime su Vitamini postali tek druga hrvatska momčad od neovisnosti, nakon Zadra kojemu je to pošlo za rukom dvije godine ranije, koja je dogurala do završnog turnira europskog natjecanja.


Uslijedio je prvi angažman u dresu Kraljevskog kluba, a premda su mu statistike bile zanemarive svojim je pristupom radu, pouzdanošću i ljudskim kvalitetama zaslužio i drugu gažu prošlog ljeta. U međuvremenu je nosio dresove ruskih i turskih euroligaša, a u svakom od njih je imao ulogu rezervnog playmakera koji ulazi kada treba smiriti igru i odmoriti neku od glavnih karika momčadi. Je li vrijeme da se uskoro 33-godišnjak vrati u startnu rolu, možda upravo u dresu Cedevite zahvaljujući kojoj je lansirao svoju karijeru u europske visine, ili će se i dalje zadovoljavati mrvicama od minutaže u bogatim klubovima koji igraju elitna natjecanja saznat ćemo uskoro.