Europa i Svijet
Ponajbolji NBA igrač zatražio francusko državljanstvo

Ponajbolji NBA igrač zatražio francusko državljanstvo

Autor: Teo Cilar

Hoćemo li ove godine na Eurobasketu gledati nastupe tri glavna kandidata za NBA MVP nagradu?

Kamerunac Joel Embiid, jedan od najboljih NBA igrača pokrenuo je postupak dobivanja francuskog državljanstva jer želi zaigrati za tu reprezentaciju. Iako iz Kameruna, za svoju zemlju nije upisao niti jedan nastup.

Sada je pitanje hoće li uspjeti državljanstvo Francuske dobiti dovoljno brzo pa da ima pravo zaigrati na ovogodišnjem Eurobasketu ili je ipak u fokusu 2024. godina i Olimpijske igre u Parizu. U teoriji bi se moglo dogoditi da vidimo Embiida već ove godine na Eurobasketu, a tamo bi mogli biti i Nikola Jokić u dresu Srbije te Giannis Antetokounmpo u dresu Grčke. Tri glavna kandidata za MVP nagradu ove sezone u NBA ligi.

Embiid koji je trenutno ozlijeđen te je propustio prvu utakmicu polufinala istočne konferencije protiv Miami Heata zbog frakture jagodične kosti koju je zadobio u prvoj rundi protiv Toronto Raptorsa. Ove sezone je u regularnom dijelu sezone bio na prosjecima od 30.6 poena, 11.7 skokova, 4.2 asistencije i 1.5 blokada. Francuska će tako ispod koša imati dva zastrašujuća centra jer uz njega, tu je i jedan od najboljih obrambenih igrača NBA lige, suigrač Bojana Bogdanovića u Utah Jazzu, Rudy Gobert.