Europa i Svijet
Hrvatska
Ponos Izraela u Hrvatskoj

Ponos Izraela u Hrvatskoj

Autor: Saša Ćirić

Novi iskorak prestižnog turnira.

Nakon što su svoj dolazak potvrdili renomirani europski klubovi poput milanske Olimpije i Bayerna iz Münchena, kao i tradicionalni zadarski gost, Fenerbahce Dogus iz Istanbula, dobili smo i četvrtog sudionika Zadar Basketball Tournamenta 2018. Riječ je o šesterostrukom prvaku Europe, Maccabiju iz Tel Aviva!

Teško je riječima dočarati svu povijest i emociju koju Zadar i Maccabi dijele. Stariji se sjećaju legendarnih susreta u Kupu Prvaka u sezoni 86/87, a mlađe generacije nezaboravnog finala ABA lige 2003. godine u Ljubljani.

Osim sa Zadrom, Maccabi ima mnoge poveznice s hrvatskom košarkom kroz nezaboravne dvoboje s Cibonom, Splitom... a nemojmo zaboraviti ni brojne hrvatske igrače koji su branili boje izraelskog velikana – Nikola Vujčić, Andrija Žižić, Dragan Bender...

Vujčić je danas i jedan od vodećih operativaca kluba, zajedno s trenerom prve momčadi, Nevenom Spahijom. Legende hrvatske košarke su svakako imali puno prilike uvjeriti se u organizacijsku i sportsku kvalitetu turnira koji iz godine u godinu privlači sve veću pozornost domaće i strane javnosti, ali i struke.

Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. Četiri dana turnira izvrsna su prilika za odmjeravanje snaga ponajboljih europskih momčadi  prije početka naporne klupske sezone. Uz sportske sadržaje, organizatori najavljuju i bogat popratni program koji će uz sam turnir biti i izvrsna nadopuna turističke ponude  Kako se turnir i ove godine izravno prenosi u brojne europske zemlje, bit će ovo još jedna izvrsna promocija Zadra i Hrvatske.

Oči cijele Europe će od 20. do 23. rujna ove godine biti uprte u Zadar, u Krešin Dom. Osjetite dašak atmosfere koju sa sobom donose neke od najvećih momčadi Starog kontinenta! Dođite i budite dio ZDBT 2018!