Hrvatska
Regija
Ponosni i sretni, ali i potrošeni 'Cibosi' protiv - Cedevite

Ponosni i sretni, ali i potrošeni 'Cibosi' protiv - Cedevite

Autor: Paulo Sarić

Zagrepčani su bili najujednačenija od svih šest momčadi koje su od četvrtka do nedjelje odmjeravale snage u Jazinama.

Mladi 'Cibosi' prošlih su nekoliko dana proveli u Zadru gdje su nastupali na polufinalnom turniru juniorske ABA lige. Momci Ivana Jurana pritom su upisali tri pobjede i dva poraza te završili na drugom mjestu iza Crvene zvezde što ih je, zajedno s beogradskim klubom, odvelo na završni turnir.

Nakon poraza od Petrol Olimpije na otvaranju Zagrepčani su na krilima Dina Bistrovića pobijedili podgoričku Budućnosti, da bi u trećem kolu pred 1500 gledatelja u Jazinama svladali domaći Zadar. Prolaz na završni turnir 'Vukovi' su izborili nedjeljnim trijumfom nad Partizanom.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ono što je zanimljivo primijetiti je da u Jurasovim redovima nitko nije pretjerano odskakao. Nakon pet kola čak tri su igrača bila unutar deset koševa, a prednjačio je Danko Branković s 14,2 poena, 7,8 skokova te čak 3,6 blokada u prosjeku ispred zlatnog kadeta Roka Prkačina koji je nakon ponešto indisponirane igre u prvih nekoliko kola povukao kad je trebalo i s 20 koševa odveo svoju momčad do pobjede nad 'Crno-bijelima'.

Ovo je ogroman uspjeh za moje momke. Jako smo ponosni i sretni, ali i potrošeni. Kako emotivno tako i fizički. Dali smo sve od sebe da se plasiramo [na završni turnir], što smo i uspjeli. Trud koji su igrači pokazivali na treninzima isplatio se i ovo je nagrada prvenstveno njima zbog tog silnog zalaganja jer su na svojim leđima iznijeli sve ove utakmice i pokazali da i mi kao klub imamo talentirane i dobre momke koji vrijedno rade i treniraju. Ovo je odličan uspjeh i motiv da treniramo još više i budemo još bolji – izjavio je trener juniora zagrebačkog sastava nakon velikog uspjeha.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Osim Brankovića i Prkačina, solidan je dojam ostavio Bistrović koji je snagom i fizičkom konstitucijom odskakao od konkurencije, a dobre je role imao i Sandro Rašić koji je s pet trica zatrpao koš Zadra i pomogao svojoj momčadi doći do pobjede.

Datum i mjesto održavanja završnog turnira još uvijek nisu određeni, a u polufinalima će snage odmjeriti hrvatski klubovi Cibona i Cedevita te Crvena zvezda i Igokea.