Hrvatska
Regija
Ponovni susret Zadrana s Gečevskim, Bocevskim i Antićem

Ponovni susret Zadrana s Gečevskim, Bocevskim i Antićem

Autor: Branko Tabak

Skopje ima mikroklima, izgor leto, kočan zima...

Kadeti Zadra od danas nastupaju na jakom međunarodnom turniru u Skopju. U prvom kolu Zadrani su bili bolji od bugarskog Balkana 61-38. Sutra u podne se sastaju s podgoričkom Budućnosti, a u 18:30 s Partizanom. No, tema ove vijesti jedan je zanimljiv susret o kojoj svjedoči fotografija na kojoj su zadarski mladići u društvu sa zvučnim imenima makedonske košarke Todorom Gečevskim, Dušanom Bocevskim i Perom Antićem.

Todor Gečevski je nosio dres Zadra od 2004 do 2009 godine. Osvojio je dva naslova državnog prvaka i tri Kupa Krešimira Ćosića. Imao je kultni status kod zadarskih navijača, a pripala mu je i čast da bude prvi stranac s kapetanskom vrpcom.

Dušan Bocevski je također nastupio za Zadar i to 2002. godine. Danas se bavi menadžerskim poslom.

Dodirne točka Pere Antića i Zadra su Jakov Vladović, koji mu je bio suigrač u Lokomotiv Rostovu, i Zadar Basketball Tournamentu. Pero je 2016. godine nastupio na zadarskom turniru i družio se sa zadarskim klincima na Kids' Dayu. Vjerojatno iz tog vremena neki od zadarskih klinaca koji nastupaju u Skopju imaju zajedničku fotografiju s legendom makedonske košarke.


A da je bilo srdačnih susreta njihovih roditelja koji su im pratnja i spomenutog trojca - ne sumnjamo.