Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO/FOTO Pop košem u zadnjoj sekundi natjerao trenera da prestane pušiti

VIDEO/FOTO Pop košem u zadnjoj sekundi natjerao trenera da prestane pušiti

Autor: Paulo Sarić

Fuenlabrada je izborila svoj tek pet plasman na završni turnir Kupa Kralja.

Marko Popović nastavlja s dobrim partijama. Iako u hrvatskom sportu već neko vrijeme postoji tendencija da se veteranski igrači prije vremena otpisuju iz ozbiljnih kombinacija, Zadranin Marko Popović ove sezone iz kola u kolo dokazuje da unatoč svojih 35 godina i dalje ima što za ponuditi na parketu. Iskusni je bek danas pružio novu kvalitetnu predstavu te je košem u posljednjoj sekundi susreta odveo svoju momčad do 11. pobjede u sezoni. U Madridu je pala Murcia rezultatom 88-86.

- Teška utakmica koja nam je nosila Kup kralja i simbolično smo ušli. Ponosan sam na posao koji smo odradili u dosadašnjem dijelu sezone i stvarno je užitak biti dio ove piče, izjavio je neposrdno nakon utakmice za Baksetball.hr Popović. 

Fuenlabrada je ovim trijumfom, u utakmici „krvi i znoja“ kako su napisali na stranici ACB lige, potvrdila plasman na završni turnir španjolskog kupa, svoj tek peti u povijesti.

Utakmica je gotovo čitavo vrijeme bila unutar nekoliko posjeda. Nakon izjednačene prve četvrtine u kojoj se većinom igralo koš na koš, gosti iz Murcije uspjeli su se odvojiti na prvu značajniju prednost te je semafor u 12. minuti pokazivao (21-27). Uslijedio je ekspresan odgovor Madriđana koji su u samo tri minute, preko Popovića i Blagote Sekulića, napravili seriju 10-0 i preuzeli vodstvo. Na odmor se otišlo s prednošću momčadi Ibona Navarra od tri poena (39-42).



Iako je Fuenlabrada bolje odradila treću četvrtinu te u posljednjih deset minuta ušla s plus pet, gosti su serijom 3-12 preuzeli vodstvo na polovici zadnje dionice što je upalilo alarme kod momčadi Nestora Garcije. Ukazao se tada Pop koji je tricom i dvama slobodnim bacanjima vratio svoju momčad u vodstvo. Do kraja smo gledali veliku borbu, no niti jedna ekipa nije imala snage da prelomi susret.

U posljednjih se 9.6 sekundi ušlo s poravnatim rezultatom (86-86), a lopta je bila u posjedu domaćina, što je značilo samo jedno. U svoje ju je ruke uzeo Marko Popović i u posljednjoj sekundi pogodio preko Brada Olesona za veliko slavlje Fuenlabrade.

Popović je susret završio s 13 poena i tri asistencije, a uz njega najzaslužniji za vrijednu pobjedu domaćina bio je Sekulić koji je ubacio 18 koševa i dodao sedam skokova, pa Murciji nije pomoglo ni 25 poena raspoloženog Clevina Hannaha.

Dodajmo ovome da je trener Garcija obećao da će prestati pušiti ukoliko Fuenlabrada izbori plasman na završni turnir španjolskog kupa, tako da mu je Popović ne samo donio pobjedu i razlog za slavlje na terenu, već mu je i pomogao riješiti se poroka.

Madridska se momčadi nakon 15. kola nalazi na diobi drugog mjesta ACB lige čime nastavlja jednu od neuspješnijih sezona u svojoj povijesti.