Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Popović najavio kraj igračke karijere

VIDEO: Popović najavio kraj igračke karijere

Autor: Branko Tabak

Bog je stvorija čovika...

Kada se početkom travnja ozlijedio uz prognozu da će oporavak potrajati i više od mjesec dana, dakle do same završnice prvenstva, Marko Popović je poručio - 'odustajanje nije opcija'.

Nije se prepustio, već je udarnički zapeo, skratio vrijeme oporavka te pomogao svojoj Fuenlabradi da izbori ostanak u Ligi Endesa. Nakon pobjede 70-69 nad Deltecom Pope je na Twitteru napisao: 'Cilj ostvaren. A sada uživati u posljednje dvije utakmice i oprostiti se od ovog lijepog sporta'.

Četiri godine u Fuenlabradi učinile su ga zvijezdom. Popovićeva najava umirovljenja postala je sportska vijest dana u Španjolskoj.

U lipnju će Marko Popović napuniti 37 godina.  

U bogatoj karijeri nosio je dres Zadra (1998.-2003.) kojeg je 2003. godine predvodio do dvostruke krune (Kup Krešimira Ćosića, regionalna Goodyera liga). Uslijedio je odlazak u Valenciju, pa posudba u Cibonu nakon koje je napravio zavidnu međunarodnu karijeru. Igrao je za košarkaške gigante kao što su Efes, Unics, Žalgiris, Himki, a od 2015. je u Fuenlabradi.Dvostruki je pobjednik Eurokupa (Himki, Unics) i Baltičke lige (oba puta Žalgiris). S Cibonom je bio prvak Hrvatske, a sa Žalgirisom četverostruki prvak Litve. Sa Zadrom je osvojio dva Kupa Krešimira Ćosića (2000. i 2003. godine), s Efesom Kup Turske, s Unicsom ruski, a sa Žalgirisom tri litvanska kupa.


Pored svega trofej osvojen u Ljubljani 5. travnja 2003. godine -  naslov pobjednika Goodyear lige onaj je po kojemu će ga se pamtiti. Igre na tom Final Fouru katapultirale su ga u svijet ozbiljne košarke u kojem je sljedećih 16 godina pokazivao svoju ekstra klasu.



Jedna epizoda njegove španjolske priče posebno je emotivna. Trenutak je to kada na njegovu tricu reporter španjolske televizije u izravnom prijenosu u zanosu na tečnom hrvatskom jeziku uzvikne: 'Bog je stvorija čovika, Zadar košarku...'