Europa i Svijet
Popović i Fuenlabrada skinuli skalp Euroligašu za 3-0

Popović i Fuenlabrada skinuli skalp Euroligašu za 3-0

Autor: Teo Cilar

Montakit Fuenlabrada našeg Marka Popovića ima start iz snove u novoj sezoni Španjolske Endesa lige!

Euroligaš Unicaja iz Malage gostovala je danas u podne kod Montakit Fuenlabrade. Bio je ovo dvoboj dviju neporaženih momčadi u prva dva kola, a neizvjesna utakmica riješila se u posljednjoj četvrtini u koju je Fuenlabrada ušla s sedam poena razlike. 

Gosti iz Malage prijetili su, ali odlična igra Marka Popovića i Christiana Eyenge koji je u Fuenlabradu došao baš iz Unicaje bila je previše. Fuenlabrada je slavila s 77:69 (19:16, 16:19, 19:14, 23:20) zahvaljujući odličnoj timskoj obrani koja je ostavila Unicaju ispod 70 poena. Eyenga je predvodio Fuenlabradu s 19 poena i pet skokova dok je Pop ubacio 13 uz četiri asistencije. Dvicu je šutirao 2/2, a tricu 3/7 za veliko slavlje u dvorani Polideportivo Fernando Martin pred nešto više od 5000 navijača.

Fuenlabradi je ovo treći puta da su u sezonu startali s 3-0, prvi puta je to bilo u sezoni 2009/2010 kada su imali najbolji start u povijesti kluba s 4-0, a to će imati priliku izjednačiti za tjedan dana kada su opet domaćini, a u goste im dolazi još jedan Euroligaš, Baskonia. U prilog Fuenlabradi će ići i to što idući tjedan počinje Euroliga, a Baskonia će prije te utakmice na gostovanje kod Olympiacosa u Pirej.