Hrvatska
Popović: Ne vjerujem da ću biti jedan od nositelja igre

Popović: Ne vjerujem da ću biti jedan od nositelja igre

Marko Popović je sinoć za Novu TV komentirao svoj povratak u reprezentaciju.

Tridesetpetogodišnji Zadranin u razgovoru za Dnevnik Nove TV progovorio je u ulozi koja ga očekuje u reprezentaciji na predstojećem Eurobasketu. 

- Tu dolazim punih 15 godina što kroz mlađe kategorije, što kroz A selekciju. Mislim da nagovaranje nema nikakvog smisla, poručio je Popović za Dnevnik Nove TV. Nekada je bio među glavnim nositeljima igre, no sada je svjestan da je ovo generacija Bojana Bogdanovića... 

- Ne vjerujem da ću biti jedan od nositelja igre iz razloga šta se ova reprezentacija formirala proteklih nekoliko godina dok mene nije bilo tu. Ja znam što mogu, ako mogu donijeti neku prevagu, bit će mi drago. Sigurno da sam spreman na sve, što god mi se dodijeli prihvatit ću objeručke. 


Veseli ga i igranje s Darijom Šarićem za kojeg ističe: sjajno se razvija i šteta što ga NBA nije nagradio titulnom rookieja sezone. 

- S moje intimne strane bi volio da je Dario bio rookie, to bi bilo prvi put u povijesti da Hrvatska ima rookieja u NBA-u. Dario se razvija sasvim prirodno, svoj talent je takoreći izbrusio do kraja. Mislim da je on stožerni igrač naše reprezentacije, pokazao je karakter što je najbitnije i sigurno da je uz njega puno lakše igrati.


Ovako iskusan neće se uputiti u najave nekakvog velikog uspjeha.

- Mi igrači bi, više nego itijedan drugi navijač, htjeli taj uspjeh, tako da... Na nama je taj teret i trebamo ga iznijeti, a sad, dokle ćemo stići, ja ne znam, ali nadam se da ćemo dati svoj maksimum." A s njim na terenu, taj maksimum će gotovo biti zajamčen. I s 35 na leđima, Marko Popović bit će značajno pojačanje naše reprezentacije. Jer Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku...