Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Popović odveo Fuenlabradu do sedme pobjede

Popović odveo Fuenlabradu do sedme pobjede

Autor: Paulo Sarić

Nova skromna partija Lovra Mazalina.

Nakon što je s dva vezana poraza kompromitirala najbolje otvaranje sezone u svojoj povijesti, Fuenlabrada je prošlog vikenda upisala pobjedu nad Estudiantesom, a sinoć je trijumfom nad Zaragozom rezultatom 88-82 potvrdila da vraća na pravi put.

Jedan od junaka susreta bio je iskusni Marko Popović koji je utakmicu završio s 19 koševa i dvije asistencije pritom skupivši najveću valorizaciju u svojoj momčadi od 21 indeksnog boda. Dvoboj je čitavo prvo poluvrijeme bio izjednačen te se niti jedna ekipa nije uspjela odvojiti na više od dva posjeda prednosti. Imali su domaćini plus šest (20-14) na ulasku u posljednju minutu prve dionice, no Zaragoza je odmah odgovorila serijom 2-12 te nakratko prešla u vodstvo. Nastavilo se u egalu sve do odlaska u svlačionice (40-40) iz kojih su odlučnije izišli Madrižani koji su u nekoliko minuta otišli na dvoznamenkastu prednost. U jednom je trenutku bilo i plus 15 za Popovićevu momčad, no gosti se nisu predavali. Malo po malo su topili zaostatak, pa se u posljednje četiri minute ušlo s minimalnom prednošću domaćina (76-75). Tada je loptu u svoje ruke uzeo Marko Popović i smirenom igrom iskusno priveo susret kraju.

Uz bivšeg igrača Zadra i Cibone istaknuo se i Francisco Cruz s 20 koševa, pa gostima nije pomogao ni Gary Neal s 22 poena i pet asistencija. Lovro Mazalin je ponovno dobio skromnu minutažu te je za dvije minute ostao bez učinka iz igre.

U drugom je susretu jučerašnjeg dana Real Madrid na gostovanju svladao Real Betis 63-98 uz 13 koševa, osam asistencija i pet skokova Luke Dončića.