Hrvatska
Umirovili mu dres, a za Superkup dizajnirali posebni s hrvatskim obilježjima

Umirovili mu dres, a za Superkup dizajnirali posebni s hrvatskim obilježjima

Marko Popović se 'prešaltava' u trenerske vode.

Velimir Perasović i Marko Popović dvojica su od petorice veličanstvenih čije je dresove umirovio klub iz madridskog predgrađa - Fuenlabrade. 

I više nego dovoljan razlog da im podarimo prostor na našem košarkaškom portalu. Ovoga puta taj je prostor rezerviran za Marka. 

- Zaista je čast i ponos doći u Španjolsku, igrati četiri godine, sačuvati posao svima u klubu i živjeti s ljudima oko kluba koji žive za taj klub svaki dan. Za španjolske uvjete to je mali i skroman klubić kojem je svake godine cilj ostanak u ligi. U protekle četiri godine doživio sam lijepe stvari, igrali smo nekoliko puta Kup kralja, jednom smo igrali play off, a jednom smo bili na pragu toga, rekao je Popović u razgovoru za Basketball.hr i nastavio.

- Zaista je čast biti dio ove petorke uz četiri genijalca, pogotovo Perasa koji je kao vrhunski šuter i strijelac ostavio veliki trag ne samo u Fuenlabradi, nego u cijeloj ligi. Trebam se zahvaliti predsjedniku, sportskom direktoru i financijskom direktoru koji su me svake godine htjeli ovdje te, naravno, Žanu Tabaku koji me doveo. Činjenica je da prilikom dolaska u Fuenlabradu nisam postavljao nikakav uvjet i novac mi definitivno nije bio prioritet. Došao sam ovdje i to je ljudima bilo „vau“  -  doveli su igrača iz Himkija, Žalgirisa, Efesa i Uniksa i sad dođe u malu Fuenlabradu napraviti takve lijepe stvari u četiri godine. Za mene je to bila satisfakcija. U drugim klubovima uvijek sam mogao biti blizu osvajanja nekog trofeja. U Fuenlabradi to ipak nije bilo moguće, ali sam znao da će se svaka pobjeda slaviti kao trofej, kazuje Popović koji posebno emotivno govori o navijačima. 

- Konekcija s publikom ovdje je zaista bila nešto posebno, možda zato što je bio kraj. Na kraju sam stekao jako puno prijatelja i svaki put sam se s guštom vraćao nakon završetka karijere, a vraćao se sam tri puta. Vrata će i dalje biti otvorena.

Za kraj razgovora Popović nam je otkrio planove za budućnost. 

- Sada idem ka tome da budem trener, završavam trenersku licencu u Španjolskoj. Prva godina dana je iza mene, još je ostalo godinu i pol dana rada. U međuvremenu možda budem radio kao neka vrsta ambasadora lige. Hoće li to biti volonterski, profesionalno ili poluprofesionalno, u ovom trenutku još ne mogu reći. Dosta je toga još u zraku.

Marka Popovića u subotu očekuje ekshibicijski nastup u šutiranju trica u sklopu španjolskog Superkupa u kojemu se u polufinalnim susretima sastaju Real Madrid i Fuenlabrada te Barcelona i Valencija. 

Pope će nastupiti u dresu dizajniranom posebno za ovu priliku.