Europa i Svijet
Hrvatska
Poraz desetkovane Cedevite na euroligaškom turniru u Beogradu

Poraz desetkovane Cedevite na euroligaškom turniru u Beogradu

Autor: KK Cedevita

Venecija prelomila utakmicu u završnici.

Cedevitini juniori porazom su otvorili Adidas Next Generation turnir u beogradskom Železniku. Bolja od igrača trenera Marka Trninića bila je Umana Reyer Venecija 76:85 (18:16, 23:27, 20:19, 15:23). 

Ozljedama desetkovana Cedevita sjajno se držala do posljednje četvrtine gdje je talijanska momčad u samoj završnici osigurala pobjedu. Najbolji kod Cedevite bili su Aleksa Gatarić (21 poen, 8 skokova, 2 asistencije, 4ukradene lopte) i Danijel Pavičić (22 poena, 3 skoka, 6 asistencija).

Momčadi su u Beogradu podijeljene u A skupinu i B skupinu. Cedevita će igrati u skupini A zajedno s Umana Reyer Venecijom, Crvenom zvezdom MTS i Olympiakosom, a u B skupini bit će Fenerbahče, Spars Sarajevo, Mega Bemax i Petrol Olimpija.

Nakon što završi natjecanje po skupinama, pobjednici skupina u nedjelju će igrati za prvo mjesto na turniru, drugoplasirane momčadi će igrati za treće mjesto itd.

Pobjednik turnira plasirat će se na Final Four u Španjolskoj (Vitoria-Gasteiz), koji će se održati od 16. do 19. svibnja, a ondje će se od 17. do 19. svibnja održati i seniorski Final Four Eurolige. 


U 20:00 sati protivnik Cedevite U18 je grčki Olympiacos, koji je u prvom kolu grupe A izgubio od Crvene Zvezde 99:87.