Hrvatska
Regija
Poraz juniora od Slovenije, double-double učinak Duje Brale

Poraz juniora od Slovenije, double-double učinak Duje Brale

Autor: Branko Tabak

Prijateljska utakmica na Rogli.

Juniorska reprezentacija Hrvatske poražena je u prijateljskoj utakmici od Slovenije na Rogli 60-66.

Utakmica je riješena u produžetku nakon što je Hrvatska nadoknadila dvoznamenkasti minus iz prvog poluvremena i preuzela vodstvo. Tijek susreta dočarava izbornik Ivan Tomas.

“Dosta loše prvo poluvrijeme, ušli smo mekano i smušeno. Imali smo u prvom poluvremenu čak 16 izgubljenih lopti, tricu smo šutirali 1-12 i to je rezultiralo sa zaostatkom 22-36. U drugo poluvrijeme smo ušli čvršće i odlučnije i taj minus od 14 razlike smo pretvorili u plus do kraja treće četvrtine. Nažalost, kako je utakmica išla kraju mi smo padali i nismo uspjeli prelomiti utakmicu tako smo ušli u produžetak u kojem smo totalno ostali bez goriva i ideje. Nije to čudno jer Slovenci su promijenili način obrane, na što se baš nismo dobro adaptirali, a i igrali smo s malo skraćenom rotacijom. Među ostalim, nedostajali su nam Karlo Lebo i Filip Kalajžić.”

Najbolji u hrvatskim redovima bio je kapetan Duje Brala s double-double učinkom (19 poena, 10 skokova). Tomislav Ivišić je uz 9 poena imao 10 skokova, a Andrija Jelavić je na 10 poena dodao 6 skokova i 4 osvojene lopte. Kod Slovenaca su se istaknuli Saša Ciani s 19 i 6 skokova Lovro Urbiha s 13 poena i po 7 skokova i osvojenih lopti.