Hrvatska
Poraz, pobjeda i dobre pripreme Zaboka u Sloveniji

Poraz, pobjeda i dobre pripreme Zaboka u Sloveniji

Autor: KK Zabok

Prošlog tjedna košarkaši Zaboka odradili su pripreme u Termama Olimje.

U sklopu priprema odrađeno je osam kvalitetnih treninga, a odigrane su i dvije pripremne utakmice. U prvoj je Zabok poražen od Tajfuna (75:58), a u drugoj je pobijedio Celje (78:58).

- Jako sam zadovoljan kako smo odradili pripreme u Sloveniji. To je situacija gdje je cijela momčad non-stop zajedno i idealna prilika da se svi još bolje upoznaju, a posebice novopridošli igrači. Treninzi su bili naporni, ali takvi u ovom dijelu priprema i moraju biti, zadovoljan je pripremama trener Zaboka Ivan Perinčić.

Poraz od Tajfuna

Nakon napornog treninga u srijedu ujutro, Zabok je krenuo u popodnevnim satim put Šentjura gdje se sastao s domaćim Tajfunom, koji je prije dvije sezone bio prvak Slovenije.  Odlično je Zabok odigrao prvu četvrtinu. Pravu simultankuigrao je Antonio Vlaić koji je postigao 13 od prvih 14 koševa Zaboka, a u završnici se s dvije trice nadovezao Ivan Vučić i Zabok je taj dio utakmice dobio rezultatom 22:19. No, domaćin je u drugoj četvrtini znatno podigao agresivnost, razgirao se Čebular i Tajfun je na poluvrijeme otišao s pet koševa razlike (40:35). Zabok se još kako tako držao treću četvrtinu, u zadnjih deset minuta ušlo se s rezultatom 58:50, ponajviše zahvaljujući doborm izdanju Jambrovića, no u posljednjih deset minuta došlo je do velikog pada. Raspoloženi  Jereb pogodio je tri trice u tom dijelu utakmice, Zabok nije imao riješenja za agresivnu obranu domaćih.  U 37. minuti na semaforu je stajalo 68:58, a onda Zabok do kraja više nije uspio postići koš, pa su domaći serijom od 7:0 došli do najveće prednosti i konačnih +17 (75:58). Najbolji kod Zaboka bio je Vlaić s 21 košem, a odlične role imali su i Ivan Vučić koji je upisao 12 i Patrik Jambrović koji se zaustavio na 10 koševa. Vanjska linija potpuno je zakazala i postigla je samo 10 koševa, od čega je Kristian Vučić zabio 6 koševa.

Pobjeda protiv Celja

 Posljednjeg dana priprema prije povratka kući Zabok je krenuo put Celja, gdje ga je dočeako istoimeni drugoligaš. Zabok je na krilima Črnjevića i Bynuma , kojima se u završnici prve četvrtine pridružio i K. Vučić došao do prednosti od 15 koševa razlike (31:16). Drugu četvritnu dobro su igrali Ćutuk i Vrlika, a Kapusta je tricom sa sirenom odveo Zabok na poluvrijeme s 12 koševa viška (46:34). Domaći su nešto pokušavali, no kad bi se i uspjeli spustiti ispod 10 koševa razlike, slijedila je serija Zaboka. Drugo poluvrijeme odlično je odigrao Vlaić, a Zabok je gostovanje u Celju zavšrio s 19 koševa viška (59:78).

Sa 17 koševa Vlaić je ponovno bio najefikasniji u redovima Zaboka, dok je kapetan Antonio Črnjević pridužio 13 koševa, a Kapusta i Bynum utakmicu su završili na kontu s 11 koševa. Valja reći da je Zabok ovu utakmicu odigrao bez Filipa Torića, koji je u subotu uplovio u bračnu luku i Ivana Vučića, koji je nažalost imao smrtni slučaj u obitelji.

-Volim igrati pripremne utakmice sa slovenskim momčadima iz razloga što Slovenci imaju puno veću agresivnost na vanjskim pozicijama, u odnosu na naše momčadi, što je izuzetno dobro za pripremne utakmice. Pred obje utakmice imali smo teške treninge ujutro.  Isprobali smo razne postave i svi igrači su dobili priliku. Bilo je dobrih i loših perioda, no uočili smo nedostatke koje trebamo popraviti, prvenstveno u obrani, na kojoj ćemo puno raditi u narednom periodu, riječi su Ivana Perinčića nakon povratka u Zabok.

Idućeg tjedna Zaboka očekuju dva pripremna ogleda sa Zagrebom. Nakon njih će se znati i sudbina Jeremya Bynuma. Nakon odličnog starta protiv Rudeša, Bynum je odigrao lošu utakmicu protiv Tajfuna i osrednju protiv Celja, unatoč tome što je zabio 11 koševa. Hoće li Bynum ostati u Zaboku, odlučit će isključivo njegove igre protiv Zagreba.




TAJFUN – ZABOK  75:58  (19:22, 21:13, 18:15, 17:8)


ŠENTJUR: ŠD Šentjur, GLEDATELJA: 20, SUCI: Prpić, Jurković i Mustapić.


ŠENTJUR: Maček 4, Debelak, Ejup, Jereb 22, Korošec 6, Čebular 11, Popadić 12, Boljkovac 2, Marković 8, Gabrovšek 10, Radanović. TRENER: Andrej Žakelj


ZABOK: Bynum 2, Kapusta, Kalpić 2, Torić, Vlaić 21, Črnjević 5, Ćutuk, I. Vučić 12, Tuđen, Vrlika, Jambrović 10, K. Vučić 6. TRENER: Ivan Perinčić




CELJE – ZABOK 58:78 (16:31, 18:15, 15:18, 10:14)


CELJE: dvorana Gimnazije Center, GLEDATELJA: 80, SUCI: Kahveđić i Ljubić


CELJE:  Božak 14, Pečovnik 6, Muzelj 15, Spešič 10, Tomažič, Perger, Grušovnik 2, Krešić 9. TRENER: Tadej Koštomaj


ZABOK: Martinko, Bynum 11, Kapusta 11, Kalpić, Vlaić 17, Črnjević 13, Ćutuk 6, Tuđen 3, Vrlika 6, Jambrović 6, K. Vučić 5. TRENER: Ivan Perinčić