Hrvatska
Poraz Splita na kraju ABA sezone, trener Budućnosti Džikić pohvalio Runjića

Poraz Splita na kraju ABA sezone, trener Budućnosti Džikić pohvalio Runjića

Velika borbenost

U zaostaloj utakmici 16. kola AdmiralBet ABA lige Split je na Gripama poražen od Budućnosti VOLI s 61:72 (16:19, 18:16, 19:22, 8:15). Unatoč što nije bilo rezultatskog imperativa, Split je osigurao ostanak, a Budućnost doigravanje, obje momčadi su odigrale borbenu, natjecateljsku utakmicu. "Žuti" su bili u igri praktički do samog kraja, ali u završnici Budućnost je imala više koncentracije i mirnoće. Kod Splita, koji je igrao bez Roka Ukića i Karla Žganeca, Shorter je ubacio 16 poena, Jones i Runjić po 10. Zanimljivo je bilo na poluvremenu kada je održana lutrija za garnituru crnih dresova, 15 ih je stiglo u ruke sretnih vlasnika, podijelili su ih Nejc Barič i Splitova maskota Žutko.

- Odigrali smo dobru utakmicu, dobili smo kvalitetan trening protiv ekipe koja ima jaka tijela, koja igra agresivno. Podijelili smo minutažu, željeli smo pobjedu, ali Budućnost je bila bolja u nekim detaljima. Utakmica je bila kvalitetna, oni su se odvojili na kraju s linije slobodnih bacanja. Mi smo svoj cilj ostvarili, znali smo i prije sezone u kakvoj smo situaciji, s kakvim budžetom raspolažemo. Imali smo i teških trenutaka zbog ozljeda i Covida, ali nismo odustajali. Sreću smo i zaslužili, svoj posao smo svi maksimalno odrađivali - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

U redovima Budućnosti najefikasniji je bio Cobbs sa 17 poena.

- Čestitam Splitu na borbi, baš na nivou s obzirom na to da ih čekaju važne utakmice u domaćem prvenstvu. Danas je Runjić bio jako dobar. Mi pokušavamo vidjeti što mogu neki igrači pred doigravanje, nemam što reći nego da je puno ljepše putovati kući s pobjedom. Generalno, zadovoljan sam. Obje ekipe su pokazale karakter, bile ozbiljne i fokusirane - kazao je trener gostiju Aleksandar Džikić.

Standings provided by SofaScore LiveScore