Hrvatska
Regija
Poraz Splita u Podgorici, Studentski centar udaljio Žute od doigravanja

Poraz Splita u Podgorici, Studentski centar udaljio Žute od doigravanja

Photo: SC Derby/ Filip Roganović

SC Derby upisao je važnu pobjedu u 21. kolu ABA lige.

Na domaćem terenu bio je bolji od Splita čiji je otpor slomio u posljednjoj četvrtini. U jednoj od ključnih utakmica u borbi za doigravanje, košarkaši Splita upisali su poraz na gostovanju kod izravnog konkurenta za jednu od pozicija, Studentskog Centra 96-84, piše Sportnet.hr

Već se od početka vidjelo, a kroz susret i potvrdilo, da su Žuti odigrali jako nervozno, s dosta neprisiljenih pogrešaka. Domaćin je na kraju slavio rezultatom 96:84. Ovom pobjedom izjednačio se s Megom i Zadrom na omjeru 10-11.

Split je nešto usporenije krenuo u susret što domaćin koristi za vodstvo od 14:9. Nakon toga Split se budi i s nekoliko odličnih akcija na obje strane terena napravio seriju od 9:0. Domaćin je na kraju prve četvrtine smanjio na 18:16.

 

Puno efikasnija bila je druga četvrtina na obje strane. Crnogorska momčad na koncu je dobila s 28:25 i na poluvrijeme otišla s minimalnom prednošću (44:43). Izvrsni su kod Studenata bili Fletcher Magee i Nikola Pavlićević koji su ubacili 23 koša svoje momčadi uz samo jedan promašaj.

Dosta grešaka vidjeli smo na obje strane terena u nastavku pa tako i nije bilo nekog velikog odmicanja kada govorimo o razlici. Split je vodio 68:64 dvije minute prije kraja treće četvrtine, ali do kraja je domaćin okrenuo na četiri poena viška (73:69).

Dalekometnom tricom Dominika Mavre gosti su poveli sa 74:73, nakon čega je uslijedila serija Studentskog Centra koji je stigao do dvoznamenkaste prednosti od 84:74. Do kraja susreta domaćin je sačuvao vodstvo.

Danilo Tasić odigrao je odlično drugo poluvrijeme te na koncu predvodio SC Derby s 21 poenom. Mateo Drežnjak dodao je 17 poena, šest skokova i jednu asistenciju, Zvonimir Ivišić nije igrao, a Tomislav Ivišić ostao je bez poena uz jedan skok za tri i pol minute.

Split je predvodio Dominik Mavra s 24 poena, Tyrese Nelson dodao je 18 koševa.