Hrvatska
Porazi Zadra i Vrijednosnica

Porazi Zadra i Vrijednosnica

Autor: Branko Tabak

Pripreme za novu sezonu.

Košarkaši Vrijednosnica su odigrali dvije prijateljske utakmice s košarkaškim klubom Temp Sumz iz Rusije. U sklopu priprema ruskog prvoligaša u Poreču za sljedeću sezonu je već i  tradicionalno odigravanje prijateljskih susreta sa Brokerima.

Kvalitetan i financijski moćan klub iz Rusije je sigurno dobar ispit za mlade košarkaše s Drave. Veliki izbor iskusnih igrača ruske ekipe i ozljede domaći igrača Turalije i Markulina nisu dozvolile da rezultatski dođe do nekog iznenađenja. Brokeri su izgubili oba susreta. U prvoj utakmici su namučili goste iz Rusije koji su pobijedili s rezultatom  77:74, dok u drugom susretu više dolazi do izražaja smanjenja rotacija i neiskustvo mladih Osječana.  Rezultat je uvjerljiva pobjeda Rusa 86:65.

Fotomolnar.hu

Zadar je pripremajući se za novu sezonu upisao i peti poraz u nizu. Nkon minimalne pobjede na trening utakmici protiv Splita Zadrani su ušli u negativan niz nastavljen na turniru u Mađarkoj (Paksu). Igrači Aramisa Naglića poraženi su od Kaposvarija 85–72 (25–19, 25–16, 20–19, 15–18).