Hrvatska
Pošk Dolina Gležnjeva i Skipper Pizzeria kandidati za ljepoticu kola

Pošk Dolina Gležnjeva i Skipper Pizzeria kandidati za ljepoticu kola

Autor: Z.D. Photo: SKL

Splitska košarkaška liga

Najava drugo kolo Splitske košarkaške lige

Pred nama je drugo kolo ovosezonske Splitske košarkaške lige. Ako je suditi po prvim dvobojima, ove sezone bi borba za vrh ljestvice mogla biti puno napetija nego prijašnjih sezona. U ovome kolu ćemo vidjeti sudar lanjskih polufinalista, dok nam i ostale utakmice ostavljaju nadu u neizvjesne završnice. Valja napomenuti da od ovog kola liga ima novog partnera u vidu firme Sedmo Nebo, koja će najbolje pojedince nagraditi svojih vrijednim poklon bonovima.

Najava utakmica 2. kola:

Subota – 22.10.

 

12:00  Bačvice – KK Marjan

Kolo nam otvaraju momčadi Bačvica i Marjana. Nakon teškog poraza u prvom kolu, Bačvice očekuje još teži protivnik u drugom. Ako bude imala sezonu bez velikih ozljeda momčad Marjana bi trebala biti jedan od glavnih favorita za naslov prvaka, pa samim time i veliki favorit u ovom susretu.

14:00 Al'Amo - Bambina

Dvije momčadi koje su prošle sezone odigrale jednu od najboljih utakmica sezone, kad se pobjednike doznalo tek nakon produžetka. Al'Amo ove sezone djeluje ozbiljnije i odlučnije napraviti iskorak u ligi, dok Bambina uživa u svojoj slavljeničkoj sezoni i dobroj atmosferi. Ulogu favorita ipak dajemo Bambini zbog nakupljenog staža i iskustva.

16:00 KK Brda CB NiT– UKV Adriatic

Naizgled lakša utakmica za veteransku momčad Adriatica. U prvome kolu nisu izgledali baš najbolje, pa im je ovo prilika da se dodatno uigraju i pripreme za daljnji tijek sezone. Iskustva im ne nedostaje, a ova utakmica je samo stanica na njihovom putu prema novom pohodu na finale SKL-a.

Nedjelja – 23.10.

 

12:00 Pošk Dolina Gležnjeva – KK Skipper Pizzeria

Lanjski finalisti Pošk izgubili su pomalo neočekivano u prvome kolu. Prilika za popravni ispit će biti sve samo ne lagana jer ih očekuje dvoboj sa lanjskim MVP-em lige Draženom Egerićem. U slučaju da obje momčadi budu kompletne možemo očekivati ljepoticu kola u ovom susretu.

14:00 KK Dems - Strožanac

Nakon što su odradili uvjerljivo prvo kolo protiv Brda, momčad Demsa se sastaje sa Strožancem. Obje lanjske utakmice su završile pobjedama Demsa od 1 razlike što dovoljno govori o neizvjesnosti tih susreta. Ove sezone su se obje ekipe pojačale pa nam je ovo prilika da vidimo tko je odradio bolje ljeto na tržištu slobodnih igrača. Prednost ipak dajemo Demsu zbog lanjskih rezultata.