Hrvatska
Pošk Dolina Gležnjeva u stopu prati Marjana

Pošk Dolina Gležnjeva u stopu prati Marjana

Autor: Z.D.

Izvještaj s dvanaestog kola Splitske košarkaške lige

Izvještaj s dvanaestog kola Splitske košarkaške lige


Subota – 21.1.

 

12:00  Pošk Dolina Gležnjeva – KK Brda CB NiT 86:52

U prvoj utakmici su branitelji naslova odradili laganu utakmicu protiv momčadi Brda. Kao i u ostalim utakmicama od izostanka Dominovića, Brda imaju problem u kontinuitetu pratiti ritam protivnika. Pobjednike je predvodio Domagoj Šakota sa 25 poena, a poražene Tonći Jerković sa 15.

14:00 Bambina – KK Dems 73:68

Utakmica momčadi koje se bore da ostanu u prilici za playoff je otišla na stranu Bambine. U izjednačenoj utakmici veću mirnoću u završnici je pokazala Bambina i zasluženo pobjedila. U pobjednika je Petar Barišić zabio 25 poena, a u poraženih Ante Ibrišimović 17.

16:00 KK Marjan – Strožanac  81:65

U zadnjoj utakmici dana se vodeći Marjan lagano obračunao sa Strožancem. Pobjeda nije bila upitna u nijednom trenutku i s njom su učvrstili svoje prvo mjesto. Pobjednike je predvodio Mislav Lukač sa 24 poena, dok je na drugoj strani isto toliko zabio Duje Škaro.

Nedjelja – 22.1.

 

12:00 KK Skipper Pizzeria – Al'Amo 87:90

U derbiju kola pobjedu je odnijela momčad Al'Ama koju na početku sezone nitko nije vidio u ovoj poziciji pred kraj sezone. U gustoj utakmici je presudila mladost i brzina Al'Ama. U pobjednika je Ivan Rogošić zabio 32 poena, dok je u poraženih lanjski MVP lige Dražen Egerić zabio 36 poena.

  

14:00 UKV Adriatic – Bačvice 85:78

U zadnjoj utakmici kola, UKV Adriatic je odradio rutinsku utakmicu protiv Bačvica i približio se osiguravanju svog mjesta u playoffu.  Kod pobjednika je najbolji bio Josip Džapo sa 20 poena, a u poraženih Frane Bašić sa 24 poena.