Hrvatska
Pošk sve bolji, Bačvice jedva čekaju kraj

Pošk sve bolji, Bačvice jedva čekaju kraj

Autor: Z.D. Photo: Splitska košarkaška liga

Izvještaj s trinaestog kola Splitske košarkaške lige

Subota – 28.1.

 

12:00  Pošk Dolina Gležnjeva – Bambina 75:48

U prvoj utakmici su branitelji naslova odradili laganu utakmicu protiv momčadi Bambine. Kako se bliži kraj sezone Pošk izgleda sve bolje, u drugom dijelu sezone nižu samo pobjede. Ovoga puta je u njihovim redovima prednjačio Ivan Brzica sa 25 poena, dok je u poraženih najviše zabio Vladimir Mamić 23.

14:00 KK Skipper Pizzeria – UKV Adriatic 73:76

Najzanimljivija utakmica ovoga kola odigrala se u subotu u 14h. Iako su obje momčadi igrale bez ponajboljih igrača utakmica se igrala koš na koš praktički cijelo vrijeme. U takvoj završnici spretniji i sretniji je bio Adriatic koji je time ojačao svoju treću poziciju na tablici, dok Skipperu preostaje borba za šesto mjesto i ulazak u playoff. U pobjednika je Damir Požgaj zabio 26, a u poraženih Draženih Egerić 31 poen.

16:00 KK Dems – Al'Amo  77:87

Priželjkivani kiks momčadi Skippera nije iskoristio Dems koji je produžio svoju slabu formu i niz poraza, ovoga puta protiv momčadi Al'Ama. Cijelu utakmicu je momčad Al'Ama vodila i zasluženo odnijela pobjedu u ovom susretu. Pobjednike je predvodio Mario Korhamer sa 25 poena, dok je u poraženih standardno najviše pružio Ivan Vitaljić sa 27 poena.

Nedjelja – 29.1.

 12:00 Bačvice – Strožanac 53:67

Još jedna razočaravajuća partija momaka iz redova Bačvica. Ovoga puta bolji od njih je bio Strožanac. Po odazivu igrača na utakmicu i rezultatima u posljednje vrijeme izgleda kao da momčad Bačvica jedva čeka da sezona završi. Pobjednike je predvodio MVP kandidat Duje Škaro sa 27, a poražene Duje Karaman sa 22 poena.

  

14:00 KK Marjan  – KK Brda CB NiT 88:77

U zadnjoj utakmici kola, KK Marjan je odradio rutinsku utakmicu protiv Brda i zadržao prvu poziciju ispred užarenog Poška.  Kod pobjednika je najbolji bio Željko Župič sa 27 poena, a u poraženih Marin Lisica sa 17 poena.